Annonce
Billund

"Slyngelstuen" tog deltagerne med ned ad "memory lane" på Billund Plejecenter

Billund: Dagligstuen på Billund Plejecenter blev den 1. november omdannet til "slyngelstue", og her fortalte tidligere ejer af Krogager Hotel, Hans Peder Nielsen, om gamle dag med sjove anekdoter fra tiden på hotellet fra 1972 til 2005.

Han fortalte om, hvordan et selskab byggede Krogager Hotel, Starup og Glejbjerg Hotel som afholdshoteller. I 1972 fik han bevilling til at sælge alkohol. De mange gæster i slyngelstuen, hvor af mange havde holdt fester på hotellet, mindes hans fantastiske suppe. Han måtte dog indrømme at opskriften var Kirstines - den tidligere ejer. 1 porre for hver fem gæst – 1 selleri for hver 20 gæst og så videre.

Blandt "slyngelstuens" gæster var også tidligere bryggeriarbejder ved Carlsberg Erna Haugård. Hun fortalte om hendes 17 år på Carlsberg. Hun beskrev det hårde arbejde med trækasserne, der skulle fyldes, men også om det sjov der blev holdt og om pigekor på Carlsberg, og hvordan man der drak sig mæt i denne forening – Carlsberg gav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce