Annonce
Danmark

Små børn efterladt i Aarhus: Nu er to frihedsberøvet og en anholdt i sagen

Østjyllands politi efterlyser forældrene, vidner ell. personer med oplysninger vedr.de to efterladte børn på Park Alle i Aarhus g.d. Har du oplysninger så kontakt Østjyllands Politi på 114
Østjyllands Politi besøgte flere adresser i Jylland søndag aften i forbindelse med efterforskningen af sagen om de to små børn, der blev fundet efterladt på Park Allé lørdag aften.

AARHUS: Østjyllands Politi har anholdt en person og administrativt frihedsberøvet to andre for at sikre deres identitet i forbindelse med sagen om de efterladte børn.

- Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet. Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Børnene, der formentligt stammer fra Afghanistan, er blevet overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune, og de har det efter omstændighederne godt, oplyser Østjyllands Politi.

- Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114, siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi vil i løbet af mandag foretage yderligere efterforskningsskridt og afhøringer, og kan derfor ikke oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Der afholdes et pressemøde senere i dag, hvor politiinspektør Michael Kjeldgaard fortæller yderligere om den efterforskning, der er pågået i løbet af dagen og uddybe årsagen til anholdelser og frihedsberøvelser.

På pressemødet deltager også social- og beskæftigelsesdirektør i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen, som vil fortælle om kommunens rolle i forhold til børnene.

Annonce
Østjyllands Politi fortæller yderligere om anholdelsen og frihedberøvelserne senere i dag på et pressemøde. Foto: Axel Scütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung mand kørte alt for hurtigt

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

112

Fårenes læskur udbrændte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];