Annonce
Danmark

Små børn havde knive med på legepladsen: - Han jagtede min datter

Legepladsen i Munkebo centrum er særdeles populær. Således også torsdag aften, hvor to drenge havde taget knive med. Foto: Helle Kryger
Maj-Britt Mogensen fra Munkebo efterlyser forældrene til to drenge i seks-syv-års alderen, der torsdag aften havde taget knive med på den lokale legeplads.

Munkebo: De er egentlig på besøg hos mormor, som bor lige overfor den lokale legeplads nær Spar-købmanden i Munkebo, men Maj-Britt Mogensens 10-årige datter vil hellere på legepladsen med en veninde torsdag aften.

Det er en populær ny legeplads, der er blevet opført midt i byen med rutschebane, klatrestativ og et net, man kan rulle rundt i, og der er næsten altid rift om legeredskaberne.


Annonce

Ifølge min datter havde den ene en stor brødkniv, den andens kniv var mindre med takker og en spids på.

Maj-Britt Mogensen, Munkebo


To brødre i seks-syv-års alderen har okkuperet et område, som de to piger får lyst til at prøve, men da de spørger drengene, hvornår det bliver deres tur, ender det pludselig med, at den yngste trækker en kniv mod pigerne.

- Lillebroren jagter dem og holder ligesom kniven op foran dem. Storebroren siger til den lille, at han skal lade være med det. Da hun ringer til mig, stikker de af, fortæller Maj-Britt Mogensen.

- Først tænkte jeg, om det bare var noget pjat, for det virker underligt, at en fra 0. og 1. klasse skulle have knive med på legepladsen, men så forklarede hun mig det, da hun kom hjem. Ifølge min datter havde den ene en stor brødkniv, den andens kniv var mindre med takker og en spids på.

Den rå kultur skal stoppes

Hun efterlyser nu forældrene til de to drenge i håb om, at nogen tager sig en alvorlig snak med dem:

- Jeg synes, det er lidt vildt i forhold til, at de ikke er så gamle. Jeg vil selvfølgelig ikke beskylde nogen for noget, men jeg tænker simpelthen ikke, at de forældre er klar over, at deres børn render rundt med knive. Ifølge min datter snakkede drengene om, at de skulle overnatte på legepladsen, og at de havde taget knive med, for så kunne de stikke børnelokkerne ned, hvis der kom nogen, siger Maj-Britt Mogensen.

Hun mener også, at forældre generelt bør tage en snak om den forråede kultur, der er blandt børn i dag:

- De går lidt hårdere til værks mod hinanden, end da vi var børn, og det skal vi på en eller anden måde have stoppet. De ser så meget på Youtube og Tik-Tok, og jeg tænker helt sikkert, det er den udvikling, der gør det.

Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce