Annonce
Varde

Små børnebyer skal klare sig for færre penge

Billedet er fra Regnbuen, Hornes børnehave. Arkivfoto: John Randeris

Børnehaverne i Lunde og Horne har ifølge prognoserne kun få børn i næste skoleår. Hvis det fortsætter, så bliver det et skrabet budget, når børnehaverne bliver en del af børnebyer.

Annonce

Lunde/Horne: I næste skoleår har børnehaven i Lunde 25 børn, og børnehaven i Horne har 22 børn ifølge den seneste prognose. Børnehaverne får dog budget til 35 børn, da det er en minimumsgrænse i øjeblikket.

Den minimumsgrænse er snart væk. I august 2018 bliver fire børnehaver en del af børnebyer, og i den nye tildelingsmodel er der ingen minimumsgrænse for, hvor få penge en børnehave kan få.

Dermed er der altså udsigt til, at de to børnehaver i Lunde og Horne skal drives for markant færre penge fra august 2018.

Annonce

Lokaler kan gentænkes

Per Rask Jensen (V), formand for børn og undervisning, fortæller, at politikerne er "ekstremt opmærksomme" på, om lokaler skal tænkes sammen, så de nye børnebyer - der er en fusion af skole og børnehave - får lettere ved at udnytte personalet på tværs. Det kan for eksempel være, at én pædagog tager imod både børnehavebørn og skolebørn tidligt om morgenen.

- Når vi vil rundt på den her bygningsgennemgang, der er en del af forliget, så vil vi være meget opmærksomme på, om nogle af de her ting kan tænkes sammen fysisk, siger Per Rask Jensen og kommer med eksempler på, hvad der skal undersøges:

- Skal børnehaven rykke ind på skolen? Eller kan vi lave skolefritidsordning i forbindelse med børnehaven?

Børnehaverne i Starup-Tofterup og Sig bliver også en del af børnebyer, men har i øjeblikket flere børn og vil derfor formentligt ikke opleve den store ændring i, hvor mange penge der er til rådighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce