Annonce
Esbjerg

Små køkkenhjælpere bliver til ivrige kokke

Annonce

Favoritlyden om morgenen i weekenden er at høre yngste datter på 10 år - der altid har stået meget tidligt op - pusle i køkkenet.

Et stykke tid senere bekræfter ens lugtesans det, man har håbet på: At hun bager pandekager med en spids kardemomme for at få teenageren og mig ud af fjerene. Engang stod hun bare og brølede.

Yngste datter er næsten lige så gammel som tv-programmet ”Den store bagedyst”, der kører på niende sæson hver lørdag aften her i efteråret. Og jeg er ikke i tvivl om, at den serie har påvirket mine to døtre til at kaste sig ud i at temperere chokolade, dekorere med marcipan og prøve forskellige smage af, når de laver mad.


Det kunne godt være svært at følge med, når man også lige skulle prøvesmage de færdigbagte vaniljekranse.


Men det handler også om at have børn med i køkkenet, fra de er helt små. Også selvom de i begyndelsen er lutter benspænd i hverdagens kamp for at lave et hæderligt måltid aftensmad, men det lønner sig.

Kunsten er oftest at forhindre, at de når at spise mange af ingredienserne, inden de er blevet tilberedt. For eksempel frisk bøffelmozzarella i mundrette stykker, der skal i en pastaret. De nåede udelukkende munden inden sauterpanden.

Jeg har selv siddet og tronet midt på køkkenbordet i mit barndomshjem og følt, at jeg var en kæmpe hjælp op til jul, da min mor skiftede kødhakkerens hulskive ud med den, man kunne lave vaniljekranse på.

Så tog mine små buttede fingre imod de lange dejpølser, som så skulle sættes sammen til en krans, mens min mor drejede på håndsvinget.

Det kunne godt være svært at følge med, når man også lige skulle prøvesmage de færdigbagte vaniljekranse.

Konklusionen må være, at små køkkenhjælpere bliver ivrige kokke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce