Annonce
Tønder

Små og store hentede tidevandet ind

Der var både store og små med til at hente tidevandet ind ved Vadehavet omkring Ballum lørdag eftermiddag. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Der blev sunget med på Jens Rosendals sange, da tidevandet blev hentet ind ved Vadehavet ved Ballum. Der var kommet folk langvejs fra for at opleve traditionen.
Annonce

Ballum: - Det er rart at være her, hvor det blæser. Men det er godt, at håret sidder fast i den anden ende, sagde biskop Karsten Nissen fra Aabenraa, da han indtog talerstolen, der var placeret ved diget ud til Vadehavet syd for Ballum.

Og det havde han ret i. For blæste, det gjorde det, da tidevandet skulle hentes ind ved Bunti Strand ved Ballum lørdag eftermiddag. Der var mødt talrigt om, da der blev sunget med på den folkekære digter Jens Rosendals salmer "Æ Springstag" og "Memento". Begge to blev første gang sunget sidste år. Men det var til melodien af, "Du kom med alt det, der var dig", der blev sunget rigtig til. En salme, Jens Rosendal skrev til sit livs kærlighed i 1981.

Nogle af dem, der sad blandt tilskuerne, var veninderne Lone Nielsen, Eline Smedegaard Petersen og Dora Pedersen fra Esbjerg.

- Det er en fantastisk natur, der er hernede og musikken er dejlig. Det er derfor, vi har taget turen herned, smilede Lone Nielsen, inden Dora Pedersen tilføjede:

- Historien hernede er også utrolig. Vi har lige besøgt Ballum Kirkegård, hvor der er rejst en mindeplade for de faldende soldater under 1. verdenskrig. Det er meget spændende.

- Jeg er ikke bange for at sidde fast.

Daimi Porsmose, seks år

Annonce

Smask

Efter salmerne skulle tilhørerne så til det, de var kommet for: Hente tidevandet ind.

Det foregik selvfølgelig ude på vaden, men det var ikke uden problemer. For det var mudret. Og man skulle ikke stå for længe, før man sank i til anklerne. Det var der også enkelt, der fik lov til at føle og dermed fik våde - eller mudret - tæer.

- Jeg er ikke bange for at sidde fast, sagde seks-årige Daimi Porsmose, mens hun ihærdigt prøvede at hive de leopard-prikkede gummistøvler op af den klistrede masse.

Hun havde sammen med sin mor og søster taget turen fra Fyn for at opleve, hvad det vil sige at hente tidevandet ind.

- Det er en mulighed for at prøve noget, som man ikke lige har gjort før, sagde mor Astrid Porsmose, og tilføjede:

- Og så sang jeg med på Jens Rosendals salmer på efterskolen for 25 år siden. Så det er noget helt specielt. Jeg kender jo mange af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce