Annonce
Esbjerg

Kassen er tom: Små trafikanter må se langt efter hjælp ved farlig skolevej

Beboere og trafikanter i området oplever jævnligt farlige situationer og nærved-ulykker. De udpeger især krydsene ved Strandby Kirkevej og Nørrebrogade og ved Langelandsvej, Strandby Kirkevej og Kvaglundvej som livsfarlige. Arkivfoto
Trods opråb fra bekymrede forældre er der ingen udsigt til forbedringer af trafikken omkring Nørrebrogade og Strandby Kirkevej lige foreløbigt. Der er ikke penge til hverken vejbump eller fodgængerfelter.
Annonce

Esbjerg: Trafikken omkring Nørrebrogade og Strandby Kirkevej er livsfarlig for små trafikanter, og Esbjerg Kommune bør gribe ind.

Sådan skrev en række forældre til børn på Boldesager Skole Cosmos i et nødråb til kommunen i starten af maj. Siden har flere politikere, heriblandt formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V), været på tur i morgentrafikken og ved selvsyn konstateret, at skolevejen er både utryg og farlig. Alligevel må de små trafikanter se langt efter hjælp. Kommunekassen er tom.

- Jeg vil gerne hjælpe, men jeg kan ikke. Vi har ikke penge til det. Det er den helt korte forklaring, siger Søren Heide Lambertsen. Tidligere har der ellers været snak om både fodgængerfelter, vejbump, hastighedssænkning og færre parkeringsbåse i Nørrebrogade.

- Vi har talt med politiet om sagen og regnet på forskellige tiltag og modeller, og vores førsteprioritet er at få etableret et fodgængerfelt på den hævede flade foran skolens indgang i Nørrebrogade. Det kræver dog 180.000 kroner, og så mange ”løse kontanter” har vi ikke liggende. Alle trafiksikkerhedspuljemidler er allerede prioriteret og fordelt, så sagen må afvente budgetforhandlingerne i efteråret, siger udvalgsformanden.

Annonce

- Det er jo ikke glasur på lagkagen

Forældrene kan dermed skyde en hvid pind efter deres krav om forbedringer inden skolestarten i august.

Det skuffer Line Britt Madsen, der er mor til to, medforfatter af brevet til kommunen og kvinden bag Facebookgruppen ”Sikker Trafik Boldesager & Jerne”, der i skrivende stund har 270 medlemmer.

- Det er jo svært at forestille sig, at der kan være råd til ret meget andet, hvis der ikke kan findes midler til at sikre skolevejen for skolesøgende børn. Det må være en bunden opgave at finde de nødvendige midler, så der ikke først skal børn på køleren. Det er jo ikke glasur på lagkagen, vi taler om. Det er basal infrastruktur, siger Line Britt Madsen og tilføjer:

Tør du selv lade dine børn cykle her, spurgte forældrene blandt andet udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V), da han sammen med trafik- og vejingeniør hos Esbjerg Kommune Lars Finn Jensen (bagerst tv) var på tur i området. Svaret var nej. Arkivfoto: Dorthe Lodberg

- Derfor vil vi også kraftigt opfordre byrådspolitikerne til at finde løsninger allerede på det kommende budget, og så vil jeg gerne minde dem om, at det jo ikke koster noget at lave begrænsning for lastbiler i Nørrebrogade - for eksempel i skolens åbningstid.

Annonce

Trafikmåling efter ferien

Den opfordring er taget til efterretning, lover udvalgsformanden.

- Vi er klar over, at der er et problem på den her skolevej, og sagen bliver ikke glemt, lover Søren Heide Lambertsen.

Han oplyser, at man efter sommerferien vil lave en hastigheds- og trafikmåling i området for at få et bedre overblik over trafiktrykket.

- De data kan vi bruge i det videre arbejde med en trafiksanering af området. Og indtil vi kan gøre mere, vil jeg gerne opfordre forældrene til at søge efter alternative ruter – også selvom turen bliver lidt længere, hvis man kører ad de små gader.

Sagen kort

Gennem flere år har beboere og forældre til elever på Boldesager Skole Cosmos været bekymrede over trafikken i området omkring skolen. Særligt morgentrafikken er slem, og udsigten til 600 nye parkeringspladser i p-huset ved Sydvestjysk Sygehus længere nede ad vejen har fået bægeret til at flyde over. Nu må der gøres noget, mener de.

De er derfor gået sammen om at skrive et brev til kommunen. I brevet beskriver de en lang række farlige trafikforhold, og beder politikerne om at gribe ind, inden det ender med børn på kølerhjelmene.

Brevet har affødt politisk interesse. Flere byrådsmedlemmer har efterfølgende været med på tur i morgentrafikken. Sagen kommer dog ikke videre før efterårets budgetforhandlinger, lyder meldingen nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce