Annonce
Læserbrev

Småbørnsforældre skal aflastes

Læserbrev. Jeg mener, at småbørnsforældre skal aflastes i denne tid. De betaler til kommunen for at få passet deres børn, men gør det selv. Skal de blive ved med at betale for en ydelse som de ikke får? Er det solidarisk? Er det liberalt? Det mener jeg ikke.

Vi sender jo ej heller regninger til private erhvervsdrivende, håndværkere, detailhandel, landmænd mv. uden at levere en modydelse, vel? Sådan må det være. Det er vi vel enige om? Eller hvad? Og hvad taler vi så egentlig om? Hvad vil det koste kommunekassen hvis vi ikke opkræver betaling hos småbørnsforældrene?

Jo, det vil koste ca. 2,7 mio. kroner pr måned. Det kan lyde af meget. Men, det er alene én promille af Tønder kommunes budget.

Men hvad betyder det så for en småbørnsfamilie? For et almindeligt LO-par med to børn i hhv. vuggestue og børnehave udgør forældrenes egenbetaling ca. 8,9 pct. af familiens månedlige disponible indkomst, viser tal fra Finansministeriet.

Knap 9% er mange penge i en almindelig husførelse med to små børn. Og når én eller begge forældre er blevet hjemsendt, måske sat ned i tid, måske blevet fyret, så er tallet væsentligt større.

Og hvad med de små virksomheder, enkeltmandsvirksomheder mv.? Er det solidarisk, at blive ved med at sende regninger til dem i denne situation? Er det liberalt?

Nej og nej.

Derfor kommer kommunalbestyrelsen til at forholde sig til dette spørgsmål. Så må vi jo se hvad de liberale og de solidariske mener.

PS: Det er fuldt lovligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce