Annonce
Vejen

Smadremand blev taget på fersk gerning

Gerningsmanden til dette hærværk blev taget på fersk gerning og anholdt. Foto: Søren Dippel
En 43-årig mand lod sin vrede gå ud over Syd- og Sønderjyllands Politis afdeling i Vejen.

Vejen: Det er ikke normalt, at hærværk bliver begået ved højlys dag, men det blev det onsdag formiddag klokken 10.00 og det endda for øjnene af alle forbipasserende på Banegårdspladsen i Vejen.

Her havde en tilsyneladende meget vred mand taget opstilling og var i færd med at kaste sten mod hovedindgangen i den tidligere Phønix-bygning, hvor blandt andre Sydtrafik og Syd- og Sønderjyllands Politi har adresse.

Bragene udenfor og lyden at splintret glas fik straks politiet til at reagere, så inden den vrede mand fik smadret endnu mere af bygningens glasfacade, blev taget på fersk gerning og anholdt.

Som forklaring på sine voldsomme handlinger sagde gerningsmanden, at han har en stærk vrede mod politiet – ikke specielt politiet i Vejen, men politiet sådan generelt.

Den anholdte blev efterfølgende sigtet for at have begået hærværk, så der venter vedkommende et retligt efterspil, en bøde og formentlig også et klækkeligt erstatningskrav.

Efter at være blevet anholdt, afhørt og sigtet blev hærværksmanden løsladt igen. Den sigtede er en 43-årig mand uden fast bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce