Annonce
Danmark

Selvmåling: Smarte ure kan vildt meget. Men bruger vi det?

Sidste år præsenterede Apples administrerende direktør, Jeff Williams, det nyeste ur fra tech-giganten, Apple Watch Series 6. Uret kan måle imponerende mange ting, men hvor præcist er det egentlig? Foto: Apple Inc/Ritzau Scanpix

Hør tredje afsnit af Adapter ved at klikke her

 

Nogle troede, at det med tiden næsten ville kunne skrive smartphonen helt ud af ligningen, da Apple i 2015 lancerede sit første smartwatch.

For hvorfor have mobilen tæt på sig når man kunne ringe, skrive beskeder og surfe på nettet på den lille supercomputer, der sad lige der på håndleddet?


Annonce

Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Fra klummen


Siden har det dog vist sig, at Apple Smartwatchs vigtigste funktion for mange ikke er at være en minitelefon. Skærmen er lille, og det hele bliver ret uhandy. Desuden er uret tilkoblet telefonen trådløst, så de to enheder skal ikke for langt fra hinanden, hvis uret skal virke optimalt.

Alligevel er det blevet ekstremt populært. Det skyldes blandt andet en række funktioner, der gør det muligt at tracke sundhed og aktivitet. Og er der noget bedre end en dims, der kun har dit velvære for øje?

Historier om mennesker, der opdagede hjertefejl i tide eller fik hurtig hjælp efter ulykker på grund af data fra et smartwatch, gør det ikke mindre relevant. Og senest er der forhåbningen om, at urene i fremtiden kan advare os, hvis vi har corona helt uden at mærke det.

Her er det naturligvis værd at huske på, at urene ikke er medicinsk udstyr. Noget tyder på, at de kan give retvisende data om for eksempel puls og blodets iltoptag, men der mangler stadig store og uafhængige undersøgelser på området.

De skal nok komme, og teknologien bliver konstant forbedret. Så der er næppe tvivl om, at de smarte ure er kommet for at blive.

Men meget af det, som mange bruger dem til i dag, kunne et langt billigere løbeur eller pulsur klare lige så godt.

Sådan er det i hvert fald for mig. Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Så ud fra egen erfaring må mit råd være: Overvejer du teknologien, så gå ikke nødvendigvis efter det dyreste. Overvej i stedet, hvad det egentlig er for nogle funktioner, du hungrer efter, og køb den dims, der kan klare det.

Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce