Annonce
Sønderborg

Smid ikke din gamle pc væk

Ullerup: I et samfund, der bygger på lineær økonomi - producer, forbrug, smid væk - er cirkulær økonomi godt på vej til at blive det nye "sort". Altså producer, forbrug, genanvend, forbrug osv. Og det er lige præcis, hvad Alssund Linux Brugergruppe - også kaldet Alslug - tilbyder at hjælpe med ved et arrangement lørdag den 9. december kl. 13-17 i foreningens lokaler på 1. sal i Aktivitetscentreret på Ullerup Skole på Bakkensbro 9 i Ullerup.

I stedet for at smide den gamle pc - stationær eller bærbar - ud, så kom og få installeret et gratis styresystem Linux, der er uden virus og tilbyder et hav af gratis moderne programmer som f.eks. officepakke, 7-kabale, edderkop, mail og internet.

Behøver din bærbar et nyt batteri eller mere arbejdslager hjælper vi med at finde en fordelagtig løsning på nettet. Derfor opfordrer vi alle til at tage deres gamle bærbar med til Linux-installation i Alssund Linux Brugergruppe. Vi kan henvise til (næsten) gratis programmer til bogholderi til den mindre virksomhed/forening. Erfarne brugere i foreningen hjælper gratis med hele installationsprocessen også selv om den bærbare har ligget på hylden i en del år, fortæller Jørgen Rubæk fra Alslug. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce