Annonce
Aabenraa

Smilet er stivnet: SønderjyskE afbryder samarbejde efter kun fire måneder

Efter kun fire måneder er Martin Ritto færdig som assistenttræner for SønderjyskE Damehåndbold. Ritto har som træner haft ansvaret for Ejstrup/Hærvejens 2. divisionshold og flere ungdomshold, senest Skanderborg Håndbolds U16-hold. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Martin Ritto er ikke længere assistenttræner for SønderjyskE Damehåndbold. "Tingene forløb ikke som planlagt", er den kortfattede forklaring på de kun fire måneders ansættelse, som hverken cheftræner eller formand ønsker at uddybe.
Annonce

Aabenraa: - Der skal ny energi til.

Sådan lød det fra SønderjyskE Damehåndbolds cheftræner og sportschef, Olivera Kecman, da hendes hold skuffende var blevet slået ud af forårets oprykningsspil.

Noget af den energi skulle komme fra den nyansatte assistenttræner, Martin Ritto, men luften er hurtigt feset ud af den bold.

Efter kun fire måneder er parterne gået hver til sit, har klubben netop meddelt i en pressemeddelelse.

- Vi havde selvfølgelig håbet på et længere forløb med Martin Ritto, men tingene forløb desværre ikke, som vi havde planlagt. Derfor har vi valgt at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning, så vi kan sætte en streg i sandet, og begge parter kan komme hurtigt videre, siger Olivera Kecman i pressemeddelelsen.

Fortsætter med talentarbejde

  • Martin Ritto flyttede fra Nim ved Horsens til Aabenraa i forbindelse med jobbet i SønderjyskE Damehåndbold.
  • Ved siden af assistenttrænerjobbet er han blevet tilknyttet både Elite Aabenraa og Rødekro-Aabenraa Håndbolds talentarbejde. Det arbejde fortsætter han med ifølge pressemeddelelsen.
Annonce

Det er aldrig sjovt

Hun takker Ritto for den indsats, han har lagt i klubben, og siger videre "at nogle gange går tingene ikke helt, som vi har forventet, og vi må også tage vores del af ansvaret for, at det ikke gik, som vi havde håbet på".

Og mere har cheftræneren og sportschefen ikke at sige om det brat afbrudte samarbejde. JydskeVestkysten har forsøgt at få hende til at uddybe, hvad der mere præcist lå til grund for beslutningen, men det ønsker hun ikke.

- Jeg har ikke andet at sige end det, der står i pressemeddelelsen. Vi skal bare så hurtigt som muligt have lukket den her snak, så der kan komme ro på, og vi kan få fokus på håndbolden fremadrettet, siger Olivera Kecman, der dog ikke lægger skjul på, at "det aldrig er sjovt, når der sker sådan nogle ting som det her".

Annonce

Helt til tops

SønderjyskE's håndboldkvinder har friweekend den kommende weekend, og den skal bruges til at finde en løsning på situationen. Det er nemlig planen, at der skal ansættes en ny assistenttræner, og det bliver måske ikke så svært.

- Der er allerede nogle, der har meldt sig, og de er blevet lagt i bunken. Men længere vil jeg ikke gå ind i det nu, siger formanden for SønderjyskE Damehåndbold, Hans Henrik Damgaard, der ligesom Olivera Kecman ikke ønsker at besvare yderligere spørgsmål om det ophørte samarbejde med Martin Ritto.

- Jeg henholder mig til det, der allerede er sendt ud, siger han, men oplyser dog, at det er en beslutning, der har været oppe og vende ikke bare i den lokale bestyrelse, men også i toppen af moderselskabet, Sønderjysk Elitesport A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce