Annonce
Aabenraa

Smilet er stivnet: SønderjyskE afbryder samarbejde efter kun fire måneder

Efter kun fire måneder er Martin Ritto færdig som assistenttræner for SønderjyskE Damehåndbold. Ritto har som træner haft ansvaret for Ejstrup/Hærvejens 2. divisionshold og flere ungdomshold, senest Skanderborg Håndbolds U16-hold. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Martin Ritto er ikke længere assistenttræner for SønderjyskE Damehåndbold. "Tingene forløb ikke som planlagt", er den kortfattede forklaring på de kun fire måneders ansættelse, som hverken cheftræner eller formand ønsker at uddybe.

Aabenraa: - Der skal ny energi til.

Sådan lød det fra SønderjyskE Damehåndbolds cheftræner og sportschef, Olivera Kecman, da hendes hold skuffende var blevet slået ud af forårets oprykningsspil.

Noget af den energi skulle komme fra den nyansatte assistenttræner, Martin Ritto, men luften er hurtigt feset ud af den bold.

Efter kun fire måneder er parterne gået hver til sit, har klubben netop meddelt i en pressemeddelelse.

- Vi havde selvfølgelig håbet på et længere forløb med Martin Ritto, men tingene forløb desværre ikke, som vi havde planlagt. Derfor har vi valgt at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning, så vi kan sætte en streg i sandet, og begge parter kan komme hurtigt videre, siger Olivera Kecman i pressemeddelelsen.

Annonce

Fortsætter med talentarbejde

  • Martin Ritto flyttede fra Nim ved Horsens til Aabenraa i forbindelse med jobbet i SønderjyskE Damehåndbold.
  • Ved siden af assistenttrænerjobbet er han blevet tilknyttet både Elite Aabenraa og Rødekro-Aabenraa Håndbolds talentarbejde. Det arbejde fortsætter han med ifølge pressemeddelelsen.

Det er aldrig sjovt

Hun takker Ritto for den indsats, han har lagt i klubben, og siger videre "at nogle gange går tingene ikke helt, som vi har forventet, og vi må også tage vores del af ansvaret for, at det ikke gik, som vi havde håbet på".

Og mere har cheftræneren og sportschefen ikke at sige om det brat afbrudte samarbejde. JydskeVestkysten har forsøgt at få hende til at uddybe, hvad der mere præcist lå til grund for beslutningen, men det ønsker hun ikke.

- Jeg har ikke andet at sige end det, der står i pressemeddelelsen. Vi skal bare så hurtigt som muligt have lukket den her snak, så der kan komme ro på, og vi kan få fokus på håndbolden fremadrettet, siger Olivera Kecman, der dog ikke lægger skjul på, at "det aldrig er sjovt, når der sker sådan nogle ting som det her".

Helt til tops

SønderjyskE's håndboldkvinder har friweekend den kommende weekend, og den skal bruges til at finde en løsning på situationen. Det er nemlig planen, at der skal ansættes en ny assistenttræner, og det bliver måske ikke så svært.

- Der er allerede nogle, der har meldt sig, og de er blevet lagt i bunken. Men længere vil jeg ikke gå ind i det nu, siger formanden for SønderjyskE Damehåndbold, Hans Henrik Damgaard, der ligesom Olivera Kecman ikke ønsker at besvare yderligere spørgsmål om det ophørte samarbejde med Martin Ritto.

- Jeg henholder mig til det, der allerede er sendt ud, siger han, men oplyser dog, at det er en beslutning, der har været oppe og vende ikke bare i den lokale bestyrelse, men også i toppen af moderselskabet, Sønderjysk Elitesport A/S.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce