Annonce
Nordtyskland

Smitte breder sig som steppebrand på sygehus: Godt 2000 ansatte er sendt i isolation

I den forløbne weekend massetestede sygehuset omkring 1400 medarbejdere. I den kommende weekend bliver der gennemført en lignende aktion. 

HUSUM: Endnu mangler mange resultater fra en massetest af omkring 1400 ansatte på sygehuset Klinikum Nordfriesland med afdelinger i Husum og Niebüll. Sygehuset oplyser, at en tilsvarende massetest er planlagt i den kommende weekend.

I alt er 73 ansatte på sygehuset testet positive. I løbet af tirsdagen kom endnu 11 nye testresultater til. Næsten alle ansatte er sendt i karantæne. I alt to medarbejdere er indlagt.

I alt 60 patienter er testet positive for coronasmitte. Alle de smittede bliver samlet på afdelingen i Husum.

Den voldsomme smittespredning betyder, at i alt 2190 personer er sat i karantæne. Det drejer sig om 942 medarbejdere fra Husum, 349 fra klinikken i Niebüll samt 649 patienter i Husum og 250 indlagte i Niebüll.

Allerede i sidste uge måtte begge sygehusets afdelinger afvise at modtage nye patienter. Kun patienter i akut livsfare får hjælp, hvis de ikke kan transporteres til andre sygehuse.

Sygehuset driver også en klinik i Tönning længere mod syd samt på øen Föhr. Ingen af disse klinikker er berørt og arbejder videre på normal vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce