Annonce
Aabenraa

Smitte har spredt sig på friskole: Nu er 80 elever sendt hjem

De omkring 80 elever, der går i udskolingen på Aabenraa Friskole, er sendt hjem, indtil de kan fremvise to negative covid-19-tests - eller har været isoleret i syv dage uden symptomer. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En elev og en lærer på Aabenraa Friskole og Naturbørnehave blev i sidste uge konstateret smittet med covid-19. Siden har det vist sig, at smitten har spredt sig, og nu er hele udskolingen sendt hjem.

Aabenraa: Hele udskolingen på Aabenraa Friskole og Naturbørnehave er sendt hjem.

Det er sket, efter i første omgang én elev og én lærer i skolens 6. klasse onsdag i sidste uge blev konstateret smittet med covid-19.

Umiddelbart herefter blev to årgange - 6. og 7. - samt tre lærere sendt hjem og til test.

Annonce

Det har vist sig, at smitten har spredt sig, så der søndag var i alt syv elever og tre lærere, der var testet positive for covid-19.

- Vi har ud fra et forsigtighedsprincip valgt, at hele udskolingen nu er hjemsendt, da de pågældende lærere også har haft undervisning i vores 8. og 9. klasser, forklarer bestyrelsesformand Ditte Lundgaard Jakobsen.

Skolen har endnu ikke overblik over, om smitten har spredt sig yderligere, da de to ældste årgange først søndag blev testet første gang, og der kan gå op til 48 timer, før der kommer svar.

- I princippet kan de elever, der bliver testet negative, komme tilbage i skole med det samme, men vi har valgt at gå ud over retningslinjerne og sige, at de også skal have en negativ test på sjettedagen, før de må komme tilbage, forklarer Ditte Lundgaard Jakobsen.

Friskolens fem yngste årgange og naturbørnehaven er ikke blevet berørt af hjemsendelsen, da skolen ifølge bestyrelsesformanden følger de gældende coronarestriktioner og derfor holder årgangene adskilt:

- Og de lærere, der er ramt, har ikke være i nærkontakt med nogle af de små, så det har ikke været nødvendigt også at sende dem hjem.


Vi har ud fra et forsigtighedsprincip valgt, at hele udskolingen nu er hjemsendt.

Ditte Lundgaard Jakobsen, bestyrelsesformand Aabenraa Friskole og Naturbørnehave
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce