Annonce
Esbjerg

Smitte på sygehus udløste massetest: 130 ansatte på sygehuset testet - ingen er smittet med corona

Ingen ansatte på sygehuset er testet positive, efter en patient blev fundet smittet med coronavirus, hvilket glæder lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster, Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro
Patient var testet negativ før indlæggelsen på Sydvestjysk Sygehus, hvor rutinetest senere viste, at vedkommende var smittet med coronavirus.
Annonce

Esbjerg: Over 130 sygehusansatte er blevet testet i ekspres-tempo, efter at en patient på Sydvestjysk Sygehus onsdag blev testet positiv med coronasmitte.

Ingen af de godt 130 sundhedsmedarbejdere er smittet, testene var alle negative, oplyser sygehusets kommunikationsafdeling.

Også pårørende, der har været i kontakt med patienter, er blevet testet, mens der ikke var behov for test af andre patienter.

Den coronasmittede patient havde ingen symptomer, da smitten blev opdaget ved et af sygehusets mange rutinetjek blandt indlagte patienter.

Patienten var inden indlæggelsen testet negativ.

- Inkubationstiden betyder dog, at vi ikke kan være sikre på, om patienten har været smittet på indlæggelsestidspunktet, fortæller lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster fra Sydvestjysk Sygehus.


Vi har reageret hurtigt og grundigt .

Anna-Marie Bloch Münster, lægelig direktør


En anden mulighed er, at patienten er blevet smittet på selve sygehuset, men smitteopsporing har ikke kunnet fastslå, hvordan patienten er blevet smittet.

Giver forløbet anledning til ændringer i procedurer eller testrutiner på sygehuset?

Nej, da der netop er tale om et tilfældigt fund i en rutinemæssig undersøgelse, viser forløbet værdien af de rutinemæssige tests, vi udfører, siger direktøren, der har fokus på trygheden på sygehuset:

- Vi har reageret hurtigt og grundigt og vil også i en lignende situation reagere med test blandt vedkommendes kontakter. Denne tilgang er med til at skabe tryghed hos vores patienter, deres pårørende, borgerne og vores medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce