Annonce
Esbjerg

Smittealarm i sportsklub:  Ung Fanø-fodboldspiller smittet med corona

En ung fodboldspiller fra Fanø er testet positiv for corona. Han er elev på Rybners Gymnasium i Esbjerg og er formentlig blevet smittet ad den vej. Foto: Colourbox
Holdkammeraterne slipper for at blive testet, efter spiller formentlig er blev smittet af klassekammerater på Rybners.
Annonce

Fanø: En fodboldspiller på Fanø Boldklubs U17-hold er smittet med coronavirus og har fået covid-19. For at undgå smitte til andre unge fodboldspillere, har klubben besluttet at udsætte flere kampe i den kommende tid.

Smitteopsporing har vist, at spilleren, der bor på Fanø, er formentlig er blevet smittet på Rybners Gymnasium i Esbjerg, hvor han er elev. Fem af skolens elever er blevet testet positive efter en fest i Hjerting.

Den smittede fodboldspiller og hans hold spillede kamp forrige mandag, men ingen andre på holdet er smittede.


Med de smittetal, der er på Fanø, har vi fået en løftet pegefinger om smitterisikoen.

Pia Moulton, holdleder for U-17 holdet


- Tidsforløbet gør, at vi kan se, at Fanø-spilleren ikke har smittet andre på holdet. De er ikke i "farezonen". Holdet spillede kamp forrige mandag, og den smittede viste først lette symptomer fredag, så han er formentlig blevet smittet onsdag - altså efter kampen, siger Pia Moulton.

Annonce

Test af holdet afblæst

Covid-19 hotlinen har derfor fastslået, at det ikke er nødvendigt, at hele foldboldholdet lader sig teste. Det var ellers den første melding fra holdleder Pia Moulton, da hun fik meldingen om spilleren, der var testet positiv.

- Vi fik at vide, at smittekæden i forhold til holdet var brudt. Men vi har selvfølgelig informeret spillere, forældre og modstanderholdet, fortsætter holdlederen, der også er bestyrelsesmedlem i Fanø Boldklub.

Holdets kamp mod Rødding torsdag er udsat, ligesom U15-holdets kamp mod Nr. Nebel udsættes, fordi man er bange for corona-smitte under transporten, hvor de unge spillere sidder meget tæt.

- Med de smittetal, der er på Fanø, har vi fået en løftet pegefinger om smitterisikoen gennem denne sag. Vi vil ikke løbe nogen risiko, helbredet er vigtigere end en fodboldkamp, og vi skal have stoppet smitten, siger Pia Moulton.

De mange unge er tæt på hinanden i fodboldklubben under træning og kampe, ligesom klubben ikke vil risikere smitte blandt de frivillige, som typisk er noget ældre end ungdomsspillerne.

- Det er ikke muligt at holde den nødvendige afstand, siger Pia Moulton.

Beslutningerne om  at udsætte de fremtidige kampe er truffet af holdleder, træner og klubbens formand i fællesskab. Og hvordan man skal forholde sig til de øvrige kampe i fremtiden vil blive behandlet på et bestyrelsesmøde i Fanø Boldklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce