Annonce
Nordtyskland

Smitten er nu gået helt amok i Flensborg

Annonce

FLENSBORG: Flensborg har nu krydset den røde linje på 200 nye smittede per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn. I alt har der i den seneste uge været 203 nye tilfælde af coronavirus per 100.000 indbyggere. Det oplyser delstaten regering lørdag aften.

Hermed er kommunen forpligtet til at gribe til omfattende forholdsregler i løbet af de kommende ti dage, hvis smitten ikke aftager.

Således er det i givet fald kun tilladt et medlem af en husstand at gå på indkøb samtidig. Børn under 14 år må dog ledsage en af forældrene, hvis det ikke er muligt at få parnet passet.

Pladser og gader skal afspærres, hvis der er mange besøgende. Plejehjem og sygehuse skal indføre besøgsforbud. En enkelt pårørende må besøge alvorligt syge. Undtagelser gælder desuden for besøg hos døende på hospitser.

Kommer smittespredningen ikke under kontrol, kan kommunen også indføre begrænsninger i indbyggernes bevægelsesfrihed, så borgerne maksimalt må forlade deres bopæl i en radius på 15 kilometer med mindre, der er tale om et anerkendelsesværdigt formål. Hertil tæller arbejde, men ikke for eksempel indkøb.

Det seneste døgn er 22 nye testet positive for coronavirus i Flensborg.

Pinneberg lige nord for Hamborg er delstatens næsthårdest ramte område med et incidenstal på 202,1. Her er der i den seneste døgn fundet 112 nye smittede.

I Nordfrisland er der 39m nye tilfælde, i Rendsborg-Egernførde amt 27 og i Slesvig-Flensborg Amt 23.

I alt har tre smittede mistet livet i forbundslandet i det forløbne døgn. Yderligere en af død i Flensborg Kommune. De øvrige to har mistet livet i det centrale og sydlige Slesvig-Holsten.

14 nye er testet positive i Kiel i løbet af et døgn.

I alt har der været 477 nye tilfælde af smitte i Slesvig-Holsten på 24 timer.

Efterhånden har coronavirus ramt 33.707 i forbundslandet siden foråret. 744 er døde med coronavirus. Omkring 26.500 smittede menes at være raske igen.

For øjeblikket er 461 indlagt 77 er i intensiv behandling. 48 af dem får hjælp til at trække vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce