Annonce
Billund

Smitten er stadig voldsom i Grindsted: Testbilen kommer næsten dagligt ugen ud

Joachim Degn bliver podet i halsen af medicinstuderende Mikkel Andreas Hansen. Det er også denne type test, som testbilen vil foretage i Tingparken. Foto: Jacob Schultz
Der er omkring 250 smittede per 100.000 indbyggere i Grindsted Sogn. Nu gøres en ekstra indsats for at få flere til at tage en coronatest.

Grindsted: Fra tirsdag til søndag vil der dagligt være en testbil fra Region Syddanmark i Tingparken i Grindsted alle dage med undtagelse af torsdag. Baggrunden er den seneste stigning i smittetryk i Billund Kommune. Det skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Smittetilfældene er i høj grad koncentreret i Grindsted Sogn, der har et såkaldt incidenstal på 250 over de seneste syv dage. Det betyder, at der er 250 smittede pr. 100.000 indbyggere i sognet.

Sådan kan du blive testet

  1. Den nye mulighed er testbilen, der vil holde ved Tingparken 42 C følgende dage: Tirsdag: 08.30-17.30. Onsdag: 12.30-17.30. Fredag: 08.30-17.30. Lørdag: 08.30-17.30. Søndag: 08.30-17.30.
  2. Du kan få en kviktest her: Tirsdag 13.00-19.00: Billund Idrætscenter, Kærvej 501, Billund. Onsdag 12.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted. Torsdag 10.30-17.30: Sdr. Omme Idrætscenter, Stadion Alle 16, Sdr. Omme. Torsdag 18.00-19.00: Viadukthallen, Blåhøjvej 10, Filskov. Fredag 08.30-13.30: Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, Vorbasse. Fredag 14.00-18.00: Hejnsvig Hallen (følg skiltningen til biologilokalet), Bakkevej 9, Hejnsvig. Lørdag 13.00-16.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted. Søndag 13.00-15.00: Billund Idrætscenter, Kærvej 501, Billund.
  3. Du kan få en coronatest med tidsbestilling på sygehuset i Grindsted og i Billund Lufthavn. Den skal du bestille på coronaprover.dk.
  4. Den sidste mulighed er quickteststationen i lufthavnen, der er uden tidsbestilling, og som ifølge lufthavnens hjemmeside er åbent 8.00-20.00.

Det er uden tidsbestilling, så der kan opstå kø, men ofte er der god kapacitet mellem klokken 11.00 og 15.00.

Annonce

Let for alle

Testen er en såkaldt PCR-test. Det vil sige, at prøven tages ved podning i halsen, og man kan forvente svar efter 24 timer på sundhed.dk.

- Vi ser fortsat en stor koncentration af smitte i Grindsted, og det er fordelt over hele byen. Derfor har vi taget initiativ til at få yderligere en testmulighed til kommunen, og vi opfordrer fortsat folk til at huske de gode råd: For eksempel kun at gå én fra husstanden ned at handle, at holde afstand og højst at se personer fra egen sociale boble, siger Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune ifølge pressemeddelelsen.

Til JydskeVestkysten forklarer hun, at der er smittede i Tingparken, men det er der også mange andre steder. Alligevel er der en særlig grund til at gøre det let at blive testet netop her:

- Vi vil gerne have, at så mange borgere som muligt forebyggende lader sig teste cirka en gang om ugen. Og vi ved bare, at i de etniske miljøer er der flere, der har svært ved sådan noget som at bestille tid. Så for at gøre det så let som muligt for dem, så får vi en bil ud uden tidsbestilling, siger hun.

Annonce

Stadig højt smittetal

Man kan fortsat benytte sig af de andre testmuligheder i kommunen. På coronaprover.dk kan man bestille PCR-test ved de faste testcentre i Grindsted og Billund, ligesom man på billund.dk/kviktest kan se, hvor man kan få en kviktest.


Vi vil gerne have, at så mange borgere som muligt forebyggende lader sig teste cirka en gang om ugen.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune


For hele kommunen er antallet af smittede faldet lidt hen over weekenden, men det er stadig meget højt. Der er 32 smittede de seneste syv dage, og det svarer til 120,4 smittede per 100.000 indbyggere. De 250 smittede per 100.000 indbyggere, som der er i Grindsted Sogn, er ikke så højt som i Ishøj eller Brøndby, men ellers svarer det til smittespredningen på den københavnske vestegn.

Annonce
Billund For abonnenter

22-årig sendte i adskillige tilfælde nøgenbilleder og krænkende videoer til mindreårige drenge

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Billund

Der graves i søen: Nu vil der være vand selv i de tørre somre

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce