Annonce
Vejen

Smitten er stukket af i specielt et sogn: Se om dit område er ramt

Flere elever på Askov-Malt Skole har været ramt af coronavirus gennem den seneste tid, hvilket også har bidraget til de høje tal i sognet. Foto: Google Street View. 
Flere steder i kommunen er borgerne for alvor blevet ramt af corona igen. Ét sogn ligger over den kritiske grænse, hvor myndighederne anbefaler lokale tiltag for at få nedbragt smitten.

Corona: I Askov har antallet af coronasmittede været stigende den seneste tid.

Onsdagens tal fra sundhedsmyndighederne viser, at sognet har 35 nye smittetilfælde, et incidenstal på 1163 og en positivprocent på 5,99.

- Vi konstaterede allerede i sidste uge, at tallet var stærkt stigende i Askov. Især på Askov-Malt Skole har der været, hvad man nok kan karakterisere som et smitteudbrud, fortæller direktør Henrik B. Larsen fra Vejen Kommune.

Annonce

De høje tal betyder også, at Askov er røget over den kritiske grænse, der gør, at sundhedsmyndighederne nu anbefaler flere tiltag, der skal bringe smitten ned. Blandt andet anbefales det, at alle borgere i sognet skal lade sig teste.

- Når smitteniveauet har en vis størrelse, så går vi i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. De har opfordret til, at man følger de anbefalinger, som gælder for lokalområder med et højt smitteniveau, og det er sat i værk, siger Henrik B. Larsen.

Kæmper for at nedbringe smitten

På Askov-Malt Skole har der også været nok at se til. Skoleleder Christian Dünne oplyser til JydskeVestkysten, at udbruddet på skolen startede lørdag den 13. november efter en lang periode uden smittede elever. Frem til den 24. november har skolen haft i alt 32 tilfælde. Det er primært 2. og 3. klassetrin, der er ramt, og skolen har fået nye retningslinjer, som de følger.

Vi kan se, hvor svært det er. Den her virus er lumsk, og vi har været i tæt dialog med alle vores forældre. De samarbejder bare så flot ved at få deres børn testet, også selvom nogle forældre har oplevet, at de skulle teste deres børn igen og igen, fordi der er udbrudt nye smittekæder.

Christian Dünne, Askov-Malt Skole

- Eksempelvis er vi delt op klassevis, så vi ikke blander eleverne. Samtidig har vi et skærpet fokus på afspritning, håndvask og håndhygiejne, fortæller han, mens han kun har roser til forældrene og lærerne i en hård tid.

Oversigt over antallet af coronasmittede på sogneniveau i Vejen Kommune. De sogne, hvor der ikke er nogen smittede, indgår ikke i tabellen. Tabel: JydskeVestkysten

- Vi kan se, hvor svært det er. Den her virus er lumsk, og vi har været i tæt dialog med alle vores forældre. De samarbejder bare så flot ved at få deres børn testet, også selvom nogle forældre har oplevet, at de skulle teste deres børn igen og igen, fordi der er udbrudt nye smittekæder. Hver eneste gang har vi oplevet en samarbejdsvilje, der er udover det sædvanlige for at få bragt smitten ned, mens også medarbejderne har været fantastiske i den her situation, siger han.

Annonce

Høj smitte flere steder i kommunen

Også Føvling og Gesten er højt placeret i tabellen over smittede i Vejen Kommune, men generelt er der flere steder, som er ramt i øjeblikket.

- Man må sige, at der er et højt smitteniveau spredt over hele kommunen. Og det er klart, at det er lidt de små tals lov, for mens der i Vejen skal mange smittede til før, at man får et højt incidenstal, så skal der i de mindre samfund ikke så meget til, siger Henrik B. Larsen.

På Askov-Malt Skole ønsker Christian Dünne, at man inden længe får smitten helt under kontrol. Og noget tyder på, at skolen snart har fat i den lange ende.

- Det seneste døgn har vi kun haft et nyt smittetilfælde. Så vi håber, at alt det, vi og forældrene gør, begynder at bære frugt, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Erhverv

Landsby har samlet 1,7 ud af 3 mio. kroner ind til ny købmandsbutik: Fristen for at købe anparter udløber onsdag

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Sydjylland For abonnenter

Livslang kærlighed begyndte med en kontaktannonce: Henry og Sigrid udvekslede over 150 breve og fik næsten 40 år sammen

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce