Annonce
Nordtyskland

Smitten går amok i Flensborg

Modelfoto: Colourbox.
Annonce

FLENSBORG: Situationen i Flensborg er nu særdeles kritisk. I løbet af de seneste syv døgn har der været 193 nye tilfælde af smitte per 100.000 indbyggere per 100.000 indbyggere. Hermed kommer smittespredningen betænkeligt i nærheden af den kritiske værdi på 200, hvor der skal træffes dramatiske forholdsregler.

Så truer nemlig blandt andet afspærringer af særligt befærdede gader og pladser. Kommunen har også mulighed for at gribe til indskrænkninger i rejsefriheden, så borgerne højest må bevæge sig 15 kilometer bort fra deres bopæl med undtagelse af anerkendelsesværdige formål, der for eksempel er arbejde, men ikke indkøb og lignende.

Der kan også komme påbud om, at højest et enkelt medlem af en husstand må gå på indkøb samtidig. I værste fald har kommunen også mulighed for at indføre natlige udgangsforbud, som det allerede er sket enkelte andre steder i Tyskland som i Grafschaft Bentheim i det sydlige Niedersachsen.

I hele Slesvig-Holsten har der i det seneste døgn været 456 nye smittede i det seneste døgn. Det oplyser regeringen i Kiel onsdag aften.

I Flensborg er der fundet 42 nye tilfælde, i såvel Nordfrisland som i Rendsburg-Eckernförde Amt er der opdaget 31.

Kiel melder om yderligere 33 inficerede.

Værst ser det igen ud i Pinneberg lige nord for Hamborg med 83 smittede.

Incidensen i Slesvig-Holsten er på 88,3 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn.

I de seneste 24 timer har 16 smittede mistet livet. To er gået bort i Nordfrisland, mens en enkelt har mistet livet i Kiel. De øvrige dødsfald er indtruffet i den cenrtale og sydlige del af forbundslandet.

Efterhånden har der været 32.282 smittede i forbundslandet. 707 har mistet livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce