Annonce
Sønderborg

Smitten stiger i Sønderborg: Tre nye corona-smittede det seneste døgn

Tirsdag var der besøg af en testenhed i Sønderborg Kommune, og sundhedschefen forventer, at smittetallet derfor vil stige de kommende dage. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Onsdagens opdatering fra Statens Serum Institut viser, at der det seneste døgn er kommet tre nye smittede med coronavirus i Sønderborg Kommune.
Annonce

Sønderborg Kommune: Smitten stiger i Sønderborg Kommune. De seneste syv dage er 40 personer i kommunen testet positive for covid-19, mens det var 37 i går.

Det betyder også, at tallet for, hvor mange smittede der er per 100.000 indbyggere er steget til 54, mens det var 50 da Statens Serum Institut tirsdag offentliggjorde tallene.

Hvis Sønderborg Kommune igen skal være en grøn kommune på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste, skal der være under 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Sundhedschefen i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen, forudså tirsdag, at antallet af smittede ville stige, fordi Sønderborg Kommune havde haft besøg af en af Region Syddanmarks testbiler, som havde holdt parkeret i Stenbjergparken, hvor man ifølge sundhedschefen har den største koncentration af smittede indbyggere.

- Det vil formentlig være en stigning. Hvis vi kan konstatere, at det i den her gruppe, så vil vi sige til hinanden, at vi lykkedes med den strategi, og at vi lykkedes med, at skære den her smittekæde over, sagde Michel Skriver Hansen tirsdag, da kommunen havde haft besøg af testbilen.

Annonce

Diskuteres dagligt

Sønderborg Kommune disktuterer dagligt med Styrelsen for Patientsikkerhed, om strategien som kommunen har valgt, eller om den skal justeres.

- Vi diskuterer på daglige møder den strategi, som vi har lagt, og så vil vi se, om den skal justeres, sagde Michael Skriver Hansen.

I kommunen har man valgt en strategi, hvor man tester og inddæmmer, da man ifølge Sundhedschefen kan se, at smittekæderne bevæger sig i et område og miljø.

- Det betyder, at smitten spreder sig i en gruppe i et område, hvis der ikke kommer nye smittetilfælde udenfor gruppen, så kan man sige, at kæden er brudt, og så kan man konstatere, at den er inddæmmet, lød det fra sundhedschefen.

Tirsdag var der godt nyt på landsplan, da der kun var blevet registreret 392 tilfælde siden mandag. Det var det laveste antal på et døgn i 13 dage. Onsdag er tallet dog igen højt, da den seneste opdatering fra Statens Serum Institut nu viser, at der de seneste 24 timer er blevet konstateret 534 nye coronasmittede.


Det betyder, at smitten spreder sig i en gruppe i et område, hvis der ikke kommer nye smittetilfælde udenfor gruppen, så kan man sige, at kæden er brudt, og så kan man konstatere, at den er inddæmmet.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce