Annonce
Tønder

Smittespredning i Skærbæk: Yderligere fem elever er smittede

Jan Præstholm, direktør for børn og unge samt pleje og omsorg, fortæller om yderligere smitte blandt elever fra Skærbæk Distriktsskole. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
I weekenden blev yderligere fem elever fra Skærbæk Distriktsskole konstateret smittet med coronavirus. En elev yderligere fra Overbygningsskolen i Tønder er smittet.
Annonce

Tønder: I fredags kunne Jan Præstholm, direktør for børn og unge samt pleje og omsorg i Tønder Kommune, fortælle, at i alt tre medarbejdere og en elev var konstateret smittet med coronavirus på Skærbæk Distriktsskole. Og smitten stopper ikke der.

- I Skærbæk er der kommet yderligere fem elever, der er blevet smittet med covid 19, og det betyder, at vi er oppe på seks elever og tre medarbejdere, der er blevet konstateret smittet i den forgangne uge, fortæller Jan Præstholm.


I Skærbæk er der kommet yderligere fem elever, der er blevet smittet med covid 19, og det betyder, at vi er oppe på seks elever og tre medarbejdere, der er blevet konstateret smittet i den forgangne uge

Jan Præstholm


- Fem af de her seks elever går i den samme sjetteklasse, som i sidste uge blev sendt hjem. Så det viser også, at det med at hjemmesende er en god idé, for så er risikoen for, at de kan have nået at smitte andre, væsentligt mindre, end hvis de nu havde gået på skolen stadigvæk, fortæller direktøren.

Den omtalte klasse er stadig hjemsendt.

- Så er der yderligere hjemsendt otte elever fra skolen, som er søskende til nogle af de her elever, der så er konstateret smittet her for nylig, siger Jan Præstholm, og fortæller, at søskende som udgangspunkt er nærkontakter.

I weekenden er der yderligere en elev fra Overbygningsskolen i Tønder, der er konstateret smittet.

-  Så der er det oppe på fire elever, der er konstateret smittet i den forgange uge, fortæller Jan Præstholm.

Eleven var sendt hjem i forvejen, så der er ikke yderligere elever, der skal isoleres.

Annonce

Testbil kommer

Overordnet set er der meget smitte i Tønder Kommune i øjeblikket. Således viser mandagens tal, at der er 53 smittede i løbet af de seneste syv dage. Incidenstallet - antal smittede per 100.000 borgere i løbet af syv dage - er på 142. Det betyder, at hvor kommunen en overgang var blandt den halvdel af landets kommuner med mindst smitte, er man nu i den halvdel med mest smitte.

Det finder Jan Præstholm bekymrende.

Lørdag var der en testbil i Skærbæk, og søndag var der en i Tønder.

- Nu rekvirerer vi simpelthen igen, sådan at vi tirsdag har de mobile testenheder i Løgumkloster, og på torsdag har vi igen bilen oppe i Skærbæk, fortæller Jan Præstholm, der opfordrer folk til at benytte sig af testbilen, når den kommer rundt.

- Det er vejen for at få det her inddæmmet bedst muligt, fortæller han.

Man kan lade sig teste ved en testbil, hvis man ikke har corona-symptomer.

Vi følger corona-situationen

Avisen har tæt kontakt til Jan Præstholm, der er direktør for børn og unge samt pleje og omsorg ved Tønder Kommune. 

Han giver hver eftermiddag på hverdage en status på corona-situationen på de kommunale arbejdspladser, institutioner og skoler i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce