Annonce
Vejen

Stigningen i coronasmitte påvirker nu også Vejen Kommune

Henover sommeren har Vejen Kommune i lange perioder været helt uden coronasmittede borgere. Nu har smittestigningen også fået fat i Vejen. Foto: Mette Mørk
Efter kun at have haft ganske få tilfælde af coronasmittede borgere, så er incidenstallet i Vejen Kommune nu på vej op. Kommunens krisestab har været samlet.
Annonce

Vejen: Vejen har været én af de kommuner, hvor coronaen har været en yderst sjælden gæst hos kommunens borgere. Men den stigning i smittetrykket, som ses rundt i mange af landets kommune, rammer nu også Vejen Kommune.

Vejen Kommune har lige nu et incidenstal på 11,7, og det betyder, at Vejen er på observationslisten hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Incidenstallet viser, hvor mange smittede, der er pr. 100.000 indbyggere i en kommune. På baggrund af at to medarbejdere på to forskellige institutioner i Vejen Kommune er smittet og statsministerens udmelding fredag eftermiddag, har krisestaben i Vejen Kommune holdt møde og drøftet situationen.

Annonce

Ikke rød kommune

Tallet er endnu ikke over 20 smittede, som udløser, at Vejen Kommune defineres som en ”rød” kommune, og det vil kommunen gøre sit til at undgå. Krisestaben er trådt i aktion, og der arbejdes på højtryk med konsekvenserne af de nye restriktioner.

- Vi skal være påpasselige og hjælpe hinanden, så smitten ikke får yderligere fat i vores kommune. Det er vigtigt, at vi står sammen og hjælper hinanden med at overholde de retningslinjer, der kan være med til at mindske smitten, fastslår borgmester og formanden for krisestaben Egon Fræhr i en pressemeddelelse.

Borgmesteren føjer til: - De efterhånden velkendte forholdsregler er: husk afstand, sprit hænder ofte, nys i ærmet og bliv hjemme hvis du er syg. Det er også endnu mere vigtigt, at vi tænker over at beskytte vores bekendte og familiemedlemmer, der er særligt udsatte, og derfor skal vi være påpasselige, når vi tager på besøg.

Vejen Kommunes incidenstal er i stigning, og farven på opgørelsen fra Statens Serum Institut har rykket sig til en mørkere nuance. Illustration: Statens Serum Institut

- Et af de tiltag vi har til at bryde smittekæderne er, at kommunen stiller isolationsfaciliteter til rådighed for personer, der ikke kan isoleres i eget hjem. Her er der indgået aftale med en privat aktør. Men det er også vigtigt, at vi alle sammen tænker over de arrangementer, vi har planer om, at vi tænker på, hvor mange der må være i butikkerne og hjælper hinanden med at være opmærksomme på, at vi alle kan medvirke til at stoppe smitten i at få fat i Vejen Kommune. Her er brug af sprit også et vigtigt og nødvendigt tiltag, som alle opfordres til at huske, lyder anbefalingerne fra Egon Fræhr.


Vi skal være påpasselige og hjælpe hinanden, så smitten ikke får yderligere fat i vores kommune. Det er vigtigt, at vi står sammen og hjælper hinanden med at overholde de retningslinjer, der kan være med til at mindske smitten

Egon Fræhr, borgmester


Ifølge opgørelsen over incidenstallene fra Statens Serum Institut lå Vejen Kommune på 12 ved fredagens opgørelse. Det er en stigning fra fem i forhold til ugen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce