Annonce
Aabenraa

Smittet barn lukker specialbørnehave

Børnehuset Lille Kolstrups leder, Karen Bang Jakobsen, fik travlt, da der tirsdag morgen løb en melding om et covid-19 smittet barn ind. Institutionen har 18 børn i alderen 0-7 år. Arkivfoto: Claus Thorsted
Alle 18 børn og ti medarbejdere er sendt hjem fra Aabenraa Kommunes specialbørnehave, efter et barn tirsdag morgen blev konstateret smittet med covid-19.
Annonce

Aabenraa: Det blev en travl tirsdag formiddag for lederen af Aabenraa Kommunes specialbørnehave, Børnehuset Lille Kolstrup, Karen Bang Jakobsen, og familiechef Iben Hansen.

Tirsdag morgen blev der ringet ind med besked om, at et af institutionens 18 børn netop var blevet konstateret smittet med covid-19.

- Barnet har ikke haft nogen synlige symptomer og havde været i børnehave mandag. Da børnene er så små, at vi ikke kan sondre skarpt mellem, hvem der har været tæt på den smittede, og hvem der ikke har, har vi ud fra et forsigtighedsprincip valgt at sende alle hjem og kategorisere dem som nære kontakter, forklarer Iben Hansen efter at have været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det betyder, at børnene først må vende tilbage, når de har to negative tests. Det vil tidligst kunne ske mandag. Er der børn, der ikke testes, skal de blive hjemme i syv dage uden udvikling af symptomer, før de må vende tilbage.

Familiechefen oplyser, at også ti medarbejdere i Børnehuset Lille Kolstrup, der er for børn med en væsentlig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, er sendt hjem og til test.

Aabenraa Kommune vil i de kommende dage følge udvikling tæt og løbende orientere de relevante pårørende om situationen. oplyses det i en pressemeddelelse.


Ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt at sende alle hjem.

Iben Hansen, Aabenraa Kommunes familiechef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce