Annonce
Aabenraa

Smittet friskole-elev sender to årgange til ekstra test

De ældste elever på Aabenraa Friskole og Naturbørnehave skal igennem en tredje corona-test, inden de må komme tilbage i skole. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er nu konstateret i alt ti elever smittet med covid-19 på Aabenraa Friskole og Naturbørnehave. Det betyder en ny omgang test til 8. og 9. klasserne.
Annonce

Aabenraa: Ni elever fra 6. og 7. årgang på Aabenraa Friskole og Naturskole er sammen med tre lærere den seneste halvanden uge blevet testet positive for covid-19.

Det fik skolens bestyrelse til i weekenden for en sikkerheds skyld også sende resten af udskolingen - 8. og 9. årgang - hjem med besked om at blive testet to gange.

Nu venter der så de omkring 40 elever yderligere en test. Svaret fra anden test viste nemlig, at en elev fra 8. klasse også er smittet.

- Da eleven var i skole fredag i sidste uge, betyder det, at sjettedagen, der var den dag, den anden test skulle tages, er blevet rykket fra tirsdag til torsdag. Og da de jo allerede er blevet testet tirsdag, så de altså igennem en tredje test, forklarer skolebestyrelsesformand Ditte Lundgaard Jakobsen, der understreger, at skolen med den besked til elever og forældre går med livrem og seler.

- Da det var i weekenden, vi valgte at lade hele udskolingen blive hjemme, har eleverne jo ikke været samlet siden i fredags, men vi gør det ud fra et forsigtighedsprincip, siger Ditte Lundgaard Jakobsen, der inderligt håber, at det seneste konstaterede smittetilfælde bliver det sidste, så undervisningen kan genoptages fra på mandag. For det har været nogle hektiske dage:

- Der er jo pres på at komme til test, så eleverne har kørt Sønderjylland rundt for at kunne komme til, og så har vi oveni været udfordret af, at vores forældreintra, hvor de har skullet give besked, har været nede et døgns tid.

To elever fra Kongehøjskolen smittet

Aabenraa Kommunes største skole, Kongehøjskolen, kunne fredag berette om to smittede elever.

På AULA skrev skoleleder Vibeke Fischer Domar ud, at et søskendepar, der går på henholdsvis 2. og 4. årgang, er konstateret positive for covid-19.

Det får dog ingen konsekvenser for hverken klassekammerater eller lærere, for de to elever har ikke været på skolen, efter de har haft kontakt med en covid-19 smittet.

- Derfor foretager vi os - efter aftale med skolechef og Corona-hotline - ikke yderligere i denne situation, lød beskeden fra skolelederen til skolens forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce