Annonce
Tønder

Smittet hjemmeplejer: Plejepersonale kommer ikke længere foran i vaccinekøen

En medarbejder i hjemmeplejen til Skærbæk er testet positiv for corona. Arkivfoto
En hjemmeplejer i Skærbæk er testet positiv for corona. Plejepersonalet kommer ikke længere foran i vaccine-køen. Men der er ingen grund til bekymring, understreger chefkonsulent for Tønder Kommune.

Tønder Kommune: En hjemmeplejer i Skærbæk er henover weekenden testet positiv for corona. Det er ikke alle i plejesektoren, der er blevet vaccineret endnu, forklarer chefkonsulent for Tønder Kommune, Peter Michael Jørgensen.

Efter at vaccinen AstraZeneca blev taget ud af vaccineprogrammet, har ansatte i plejesektoren ikke længere førsteret til en vaccine.

- I forbindelse med at man besluttede, at AstraZeneca-vaccinen faldt ud, har man for at komme hurtigere ned med årgangene besluttet, at hjemmeplejen ikke kommer foran i køen, som de har gjort tidligere. De må nu vente til, at det bliver deres årgangs tur, forklarer Peter Michael Jørgensen.

Annonce


Vi ligger stadig på et stabilt smittetal i kommunen. Jeg er ikke bekymret for tallene, som de ser ud lige nu.

Peter Michael Jørgensen, chefkonsulent for Tønder Kommune


Efter at medarbejderen i hjemmeplejen blev konstateret smittet, har man undersøgt, om der skulle være nogen nærkontakter til den pågældende, der også skulle sendes hjem. Det har ikke været tilfældet. Samtidig er resten af personalet i hjemmeplejen i Skærbæk blevet testet, og der har man ikke fundet nogen nye coronatilfælde.

- Det, at medarbejderne bruger værnemidler, når de er ude ved borgerne, er med til at forebygge smitten mellem borger og medarbejder. Så længe vi følger de instruktioner, skal man ikke være bange for smitte, siger chefkonsulenten.

Ingen bekymring

Udover en medarbejder i hjemmeplejen, er der også en borger, der er testet positiv for corona. Peter Michael Jørgensen understreger dog, at de to tilfælde ikke har noget med hinanden at gøre.

Med de to påviste smittetilfælde er i alt 11 borgere i Tønder Kommune testet positive med corona inden for de seneste syv dage. Dermed er der et incidenttal på 29,5 per 100.000 borgere.

- Vi ligger stadig på et stabilt smittetal i kommunen. Jeg er ikke bekymret for tallene, som de ser ud lige nu, siger Peter Michael Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce