Annonce
Kolding

Smittetal er faldet: Færre smittes med corona i Kolding

Kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, kan se, at det har hjulpet på smittetilfældene på både Brændkjærskolen og Alminde-Viuf Fællesskole, at man har grebet relativt hårdt ind og sendte henholdsvis flere årgange hjem i en hel uge og en hel skole hjem i to skoledage og henover en weekend. Foto: Søren Gylling
Efter nogle uger med høj og stigende coronasmitte i Kolding, er smitteniveauet over de seneste dage faldet. Glædeligt, lyder det fra kommunaldirektør.
Annonce

Kolding: Efter nogle uger, hvor Kolding har ligget på 150 corona-smittetilfælde per 100.000 indbyggere, er smitteniveauet nu dalet hen over de seneste dage.

Smitteniveauet bliver fulgt meget nøje af kommunens kommunaldirektør Thomas Boe og resten af den kommunale krisestab, der holder møder flere gange om ugen for at drøfte forskellige aspekter omkring coronasituationen.

Thomas Boe glæder sig over udviklingen, selv om han i samme åndedrag understreger, at man skal huske på, at den pludselig kan vende, hvis der for eksempel kommer større smitteudbrud i Kolding.

Han peger på, at der i løbet af de senere uger har været flere smitteudbrud på blandt andet Brændkjærskolen og Alminde-Viuf Fællesskole, som man nu har fået slået ned, og det har formentlig været med til at få smittestigningen til at vende.

- Begge steder tog vi lidt hårdt fat. Vi var lidt hurtigere på aftrækkeren i Alminde-Viuf, og omkring kommunikationen har vi også lært, at vi så vidt muligt skal ringe rundt til dem, der sendes hjem fra skole og er berørt som nære kontakter, siger Thomas Boe.

Annonce

Skarpere kommunikation

Han forklarer, at man ved hjemsendelser på skolerne er blevet noget skarpere end tidligere i kommunikationen til forældre og elever omkring, at man skal gå i isolation, hvis man er sendt hjem, fordi man er nær kontakt til en coronasmittet.

- Vi har haft meget haft fokus på skolebørn og familier, og vi har fokuseret på, om eleverne isolerer sig, når de er sendt hjem som nære kontakter, som de skal, eller om de mødes på kryds og tværs med andre. Der har vi strammet til i kommunikationen. Jeg tror også, at folk fik det mere ind i bevidstheden, da man lige pludselig så et større udbrud. Det åbnede folks øjne, mener Thomas Boe.

I den seneste uge har der været flest smittetilfælde i Kolding blandt de 10-19-årige skarpt forfulgt af de 30-39-årige og derefter de 20-29-årige.

  • I de seneste syv dage har der været 81 coronatilfælde i Kolding. Det giver en incidens på 87,1. Det vil sige, at der er 87,1 smittede ud af 100.000.
  • I Tårnby, der har den højeste incidens i hele Danmark, ligger tallet på 394,8.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce