Annonce
Sønderborg

Smittetal får kommunen til at overveje at sende flere hjem

De lave smittetal fredag i Sønderborg Kommune var tilsyneladende en enlig svale. Antal smittede er igen på vej opad. Arkivfoto: Mette Mørk
Tirsdag morgen drøfter Sønderborg Kommune, om flere kommunalt ansatte fremover skal arbejde hjemmefra. Baggrunden er det stigende antal corona-smittede i Danmark.
Annonce

Sønderborg: I sidste uge faldt antallet af nysmittede ganske vist i Sønderborg Kommune, men også her begynder tallet nu igen at krybe opad. Statens Serum Institut konstaterede mandag eftermiddag, at 18 personer i kommunen er smittet inden for de seneste syv døgn. I fredags var der 14 tilfælde.


Vi lærte i foråret, at det kan være ret belastende. Så afdelingerne bestemmer selv, om de ansatte vil skiftes til at arbejde hjemme et par dage eller tage en uge ad gangen.

Aase Henriksen, HR- og analysechef i Sønderborg Kommune


På et pressemøde fredag aften bad statsminister Mette Frederiksen både offentlige og private arbejdsgivere om at overveje at lade flere ansatte arbejde hjemmefra. Sønderborg har omkring 6.000 ansatte, og har hidtil har man valgt at bede 150 ud af 300 administrative ansatte tage computeren under armen og ikke komme næste dag:

- Det er ikke de samme personer hver uge. For vi lærte i foråret, at det kan være ret belastende. Så afdelingerne bestemmer selv, om de ansatte vil skiftes til at arbejde hjemme et par dage eller tage en uge ad gangen, fortæller Aase Henriksen, HR- og analysechef.

De berørte er alle ansat i økonomi- eller stabsfunktioner. Kommunalt ansatte med borgerkontakt forbliver på arbejdet:

- Det drejer sig f. eks om hjemmehjælpere, ansatte i Vej og Park, på plejehjem og i skolerne. Dem sender vi ikke hjem, forsikrer Aase Henriksen.

Annonce

Aflyste koncert

Med hensyn til besøg på plejehjemmene fastholder Sønderborg de nuværende restriktioner og  planlægger ikke at begrænse f. eks besøg yderligere.

Ikke længere grøn

Fredag blev Sønderborg ”grøn” på Statens Serum Instituts kort som tegn på, at kommunen ikke længere var på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste.

En kommune er grøn, når der er under 20 smittede de seneste syv døgn pr. 100.000 indbyggere.

Men mandag blev der registeret 24,3 smittede pr. 100.000 indbyggere i Sønderborg Kommune.

Broager Plejecenter valgte mandag formiddag at aflyse en planlagt koncert med Lille Palle på grund af det stigende smittetal. Plejehjemmet havde ellers sikret sig god plads til arrangementet ved at leje lokale på Broagerhus.

Kommunens coronakrisestab mødes tirsdag kl. 8.30 for at drøfte situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Esbjerg

20 projekter fordelt over 73 km vandløb: Miljøminister får flere vandløbsønsker fra Esbjerg Kommune

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce