Annonce
Sønderjylland

Smittetal får Sygehus Sønderjylland til at skærpe adgang for besøgende

Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Arkivfoto
Som en konsekvens af det nationalt stigende smittetal skærper Sygehus Sønderjylland restriktionerne for besøg og medfølgende pårørende.
Annonce

Fra i dag må kun én person ad gangen følge patienter til behandlinger og kontroller på Sygehus Sønderjylland.

Samtidig må der kun være en besøgende pr. indlagt patient ad gangen.

Skærpelsen er en konsekvens af det stigende covid-19-smittetal på landsplan, oplyser sygehuset i en mail til pressen.

- Selv om der i vores område endnu ikke er mange covid-19-smittede personer, bliver vi nødt til at reagere med restriktioner allerede nu, siger lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland, Peter Sørensen, og fortsætter.

- Som sygehus skal vi i god tid være ekstra omhyggeligt med at sikre vores patienter og medarbejdere, så vi også kan være klar, hvis smittepresset stiger, som vi så det i foråret, begrunder Peter Sørensen.

Annonce

Undtagelser fra reglen

Selv om udgangspunktet altså fra i dag er en besøgende pr. patient ad gangen, så er der visse situationer, hvor afdelingerne efter konkrete vurderinger kan dispensere.

- Kritisk syge, døende og børn har ofte behov for at have lidt flere mennesker omkring sig, og det vil vi gerne imødekomme, så man kan møde op lidt flere end en person, siger Peter Sørensen.

Han understreger dog, at de fysiske rammer kan gøre, at medarbejderne på afdelingerne må justere antallet, hvis det bliver nødvendigt.

Besøgende skal i øvrigt sikre god afstand til personalet og andre patienter, sørge for god håndhygiejne og naturligvis blive hjemme, hvis der er den mindste risiko for, at man er smittet med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce