Annonce
Nordtyskland

Smittetal i Flensborg stiger nu til 15

Nok lå gaderne ikke ligefrem øde hen, men der var lørdag eftermiddag kun få undervejs i Flensborg. Foto: Lars Salomonsen.
Selvom antallet af bekræftede smittetilfælde fortsætter med at stige i Flensborg, betegner overborgmester Simone Lange fortsat situationen som stabil.

FLENSBORG: Flensborgs overborgmester, Simone Lange, oplyser efter lørdagens møde i byens krisestab, at 15 personer er konstateret smittet med coronavirus. Dagen før var 12 berørt. Der er mistanke om yderligere 60 tilfælde. - Også i Flensborg går antallet af smittede i vejret. Samtidig har vi for øjeblikket forholdsvis få bekræftede, inficerede. Den udvikling kan vi kun fastholde, hvis borgerne holder sig til reglerne og ikke mødes i større forsamlinger. Jeg håber vi i fællesskab når frem til at gøre alt, der er muligt for at inddæmme smitten, skriver Simone Lange i en pressemeddelelse.

Annonce

Pas nu godt på

Hun formaner også borgerne om at være forsigtige under de daglige indkøb.

- Her hjælper det allerede, hvis der ikke bliver købt ind i større grupper. Desuden skal der holdes afstand. På det udendørs marked har vi allerede øget afstanden mellem staderne for ar ikke at få for meget trængsel, fortæller Simone Lange.

Hun beder borgerne om at passe godt på sig selv, og håber så mange som mulig forbliver sunde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce