Annonce
Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Smittetallet i Kolding hører fortsat til i den lave ende, når man sammenligner med de fleste andre danske kommuner, men tendensen er klar. Smittetallet er næsten fordoblet siden den 3. maj. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Selv om Kolding Kommune fortsat ligger i den lave ende, når det gælder omfanget af coronasmitte, er smittetallene støt stigende. Kommunaldirektør oplyser, at man holder nøje øje med, hvordan smitten spreder sig.

Kolding: Det går den forkerte vej med coronasmitten i Kolding Kommune.

Ganske vist hører smittetallene i Kolding fortsat til i den lave ende, når man sammenligner med landets øvrige kommuner, men i løbet af den seneste halvanden uge er antallet af smittetilfælde i Kolding steget støt.

Faktisk er antallet for, hvor mange nye smittetilfælde, der er blevet konstateret på syv dage næsten blevet fordoblet i de seneste 11 dage.

Annonce

Den 3. maj havde der været 22 nye smittetilfælde i løbet af de syv foregående dage, hvilket gav et incidenstal på 23,7 smittede - det vil sige 23,7 smittede per 100.000 indbyggere.

Fredag den 14. maj var incidenstallet steget til 45,2, og der er fundet 42 nye smittetilfælde i kommunen i løbet af den seneste uge.


Vi har jo tidligere set superudbrud, hvor først en eller to bliver smittet, og pludselig er der mange smittede.

Thomas Boe, kommunaldirektør


Kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, oplyser, at man i kommunens ledelse holder nøje øje med smittespredningen ned på adresseniveau. Det sker blandt andet for at holde øje med, om der er nye, større smitteudbrud på vej, eller om de nye smittede hovedsageligt bliver fundet i hjem, hvor der allerede er konstateret smitte hos et familiemedlem.

Smitten er spredt

Thomas Boe fortæller, at smitten i Kolding ikke er samlet i ét bestemt område men spredt ud over flere områder af kommunen.

- Vi holder også øje med, hvilke aldersgrupper, der smittes. I begyndelsen af maj var det de lidt ældre aldersgrupper, der blev smittet, men efter skoleåbningen er det de yngre, og det var også forventeligt. Der er ikke noget unaturligt i det, siger han.

Kolding har stadig færre smittede end de fleste andre kommuner, men det er ikke en undskyldning for ikke at følge udviklingen nøje, mener kommunaldirektøren.

- Vi ligger forholdsvist lavt, men vi har jo tidligere set superudbrud, hvor først en eller to bliver smittet, og pludselig er der mange smittede, siger Thomas Boe og henviser til situationen i februar havde de højeste smittetal i landet med en incidens på 324,8.

Han opfordrer til, at borgerne i Kolding fortsat er være flittige til at lade sig teste og oplyser, at man er i dialog med regionen om at få mere testkapacitet hertil.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Serieiværksætter køber sig ind i lille virksomhed: Verdensudstilling skal være med til at booste salg af løver, ugler og hjorte

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Så skete det: Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse - Se her, hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Få overblik over smitten, hvor du bor: Sådan er corona lige nu

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce