Annonce
Regionalt

Smittetal stiger i otte ud af ti kommuner: Vejen og Esbjerg er igen over kritisk grænse

Fire ud af ti kommuner i Syd- og Sønderjylland har onsdag kritisk høje smittetal ifølge myndigheder. Foto: Mette Mørk
I otte ud af de ti syd- og sønderjyske kommuner er smittetallene det seneste døgn steget. Det har nu sendt både Esbjerg og Vejen tilbage over myndighedernes kritiske grænse.
Annonce

Status: Fra tirsdag til onsdag har smittetallene taget et nøk opad i langt de fleste syd- og sønderjyske kommuner.

Tallene har ellers været faldende flere steder i landsdelen den seneste tid, men i løbet af det seneste døgn er de steget i otte ud af ti kommuner.

Det gælder blandt andet i Billund, hvor corona-situationen i forvejen er kritisk. Her er antallet af nye smittede de seneste syv dage steget fra 30 til 36 fra tirsdag til onsdag. Det svarer til, at der er 136 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er længder over myndighedernes kritiske grænse på 30 og giver kommunen førertrøjen i landsdelen.

Smittetal onsdag den 14. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal)

Varde: 6 (5)

Esbjerg: 34 (26)

Fanø: 0 (0)

Billund: 36 (30)

Vejen: 16 (12)

Kolding: 27 (23)

Haderslev: 12 (10)

Tønder: 6 (4)

Aabenraa: 8 (7)

Sønderborg: 27 (36)

Kilde: Statens Serum Institut

Der er også registreret markant flere smittetilfælde i Esbjerg. Her er tallet det seneste døgn gået fra 26 til 34, hvilket på ny sender den vestjyske kommune på den kritiske liste. Den liste indtager Vejen også igen, efter antallet er nye smittede er gået fra 12 til 16.

Derudover er der sket mindre stigninger i Varde, Kolding, Haderslev, Tønder og Aabenraa.

Kun i Sønderborg er smittetallet faldet. Her var der tirsdag 36 nye smittede de seneste syv dage. Onsdag er tallet 27, hvilket dog fortsat er kritisk højt i forhold til befolkningstallet.

På Fanø er der fortsat ingen nye smittede.

Annonce

Stigning på landsplan

På landsplan er der det seneste døgn konstateret 492 nye smittede, hvilket er det højeste antal siden 2. oktober. Tirsdag var der kun registreret 290 nye tilfælde.

Det hænger dog formentligt sammen med antallet af udførte test. Fra mandag til tirsdag blev der kun foretaget 29.670 test. Det seneste døgn er der foretaget 41.865 test, viser onsdagens opdatering fra Statens Serum Institut.


Tallene har ellers været faldende flere steder i landsdelen den seneste tid, men i løbet af det seneste døgn er de steget i otte ud af ti kommuner.


I alt er 104 personer indlagt. Det er en stigning på en enkelt patient siden tirsdag. Heraf ligger 17 på intensiv og 11 i respirator. En person er død med coronavirus det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce