Annonce
Aabenraa

Smittetallet falder igen i Aabenraa: To testbiler kommer til Løjt Kirkeby

To testbiler kommer mandag og tirsdag i næste uge til Løjthallen, hvor alle Løjt-borgerne opfordres til at lade sig teste. Foto: Sandra Goldek.
I løbet af de sidste to dage er smittetallet i Aabenraa Kommune faldet markant.

Aabenraa: De daglige smittetal fra Statens Serum Institut er for anden dag i træk behagelig læsning for Aabenraa Kommune. Fredag lød tallet på 61 bekræftede smittetilfælde inden for de seneste syv dage, og det er syv færre end torsdag og 23 færre end onsdag.

Antallet af smittede per 100.000 indbyggere er dermed på 104, og det betyder, at Aabenraa Kommune nu er nummer 14 over hårdest ramte kommuner.

Det er da også en rimelig tilfreds direktør for social og sundhed i Aabenraa Kommune.

- Det går den rigtige vej, og der er ingen nysmittede, der ser ud til at have relation til Løjt Kirkeby, der har været ramt af et smitteudbrud, siger Karen Storgaard Larsen.

Annonce

Testbiler til Løjt Kirkeby

Selv om udviklingen i antallet af smittede med covid-19 i og omkring Løjt Kirkeby er faldende efter et smitteudbrud i en privat daginstitution, vil det både mandag og tirsdag i næste uge i tidsrummet fra klokken 9-17 være muligt for borgere at lade sig teste ved Løjt Hallen uden forudgående tidsbestilling. Det er for at sikre sig, at der ikke er uopdagede smittebobler.

- Selvom vi er tilfredse med det faldende smittetal, så vil vi gerne gøre vores for at sikre, at smitten er inddæmmet mest muligt. Derfor har vi aftalt med Region Syddanmark og Ambulance Syd, at der sendes to mobile testenheder til Løjt mandag og tirsdag, siger Karen Storgaard Larsen.

- Jeg vil derfor gerne opfordre borgerne til at benytte sig af muligheden for at kunne få foretaget en test uden tidsbestilling. Testkapaciteten er på 1000 personer om dagen, så flest mulige kan lade sig teste, fortsætter hun.


Det går den rigtige vej, og der er ingen nysmittede, der ser ud til at have relation til Løjt Kirkeby.

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune


Borgere, der ønsker at lade sig PCR-teste, skal blot møde op og følge anvisningerne ved Løjt Hallen – Løjt Skolegade 17 – hvor der indenfor vil være klargjort til test af alle på fem år eller derover.

Det eneste, man skal huske, er sit sygesikringsbevis, bære mundbind samt at møde op i tidsrummet mellem klokken 9-17 mandag og tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce