Annonce
Kolding

Smittetallet står helt stille i Kolding nu

Der testes på livet løs i Kolding i de her dage, og der er åbnet mange ekstraordinære teststeder - blandt andet her på Brændkjærskolen. Foto: Søren Gylling
Alle borgere har fået opfordring til test i e-boks. - Hvis vi skal med på genåbningen af Danmark, skal vi kunne dokumentere, at coronaen ikke ligger og gemmer sig, siger kommunaldirektør.

Kolding: For anden dag i træk er antallet af coronasmittede borgere i Kolding 324,8 per 100.000 indbyggere, og også antallet af bekræftede nysmittede den seneste uge er det samme som tirsdag - nemlig 302, viser onsdagens dagens tal fra Statens Serum Institut.

Kommunaldirektør Thomas Boe tilføjer, at 35 borgere er testet positive indenfor det seneste døgn mod 45 forrige døgn - og det er en absolut god nyhed ikke mindst i betragtning af, borgerne i Kolding i disse dage lader sig masseteste efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

E-boks


I lyset af, at vi tester så voldsomt, havde vi faktisk forventet et lille nøk opad i antallet af konstaterede smittede.

Thomas Boe, kommunaldirektør


De uændrede tal gør Thomas Boe fortrøstningsfuld i forhold til den massive indsats, der gøres i øjeblikket for at få stoppet spredningen af B117-coronavirusset efter de store udbrud med epicentre på Munkevængets Skole, Brændkjærskolen og Vuggestuen på Agtrupvej.

- I lyset af, at vi tester så voldsomt, havde vi faktisk forventet et lille nøk opad i antallet af konstaterede smittede, siger han, men fastslår, at det er alt for tidligt at konkludere, at der er styr på den lokale coronakrise i Kolding.

- Vi kan se på de smittedes postnumre, at det er de samme steder, de bor, så vi har styr på smittekæderne. Men vi opfordrer stadig kraftigt til, at Koldings borgere lader sig teste.

- For hvis vi skal med på genåbningen af Danmark, skal vi kunne dokumentere, at coronaen ikke ligger og gemmer sig i nogle uopdagede lommer, siger Thomas Boe.

Af samme grund har Kolding Kommune udsendt en opfordring til at lade sig teste til alle borgernes e-bokse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Annonce