Annonce
Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Antallet af nye smittede på landsplan det seneste døgn er 418. I alt har der været 23.323 bekræftede tilfælde af corona i Danmark - 177 af dem er fra Kolding. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Efter at have ligget under bekymringsgrænsen i et stykke tid nu, er antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere nu på 26, og derfor betegnes smittetrykket nu som bekymrende.
Annonce

Kolding: Det kommer ikke bag på kommunaldirektør Thomas Boe, at Kolding Kommune har skiftet farve til orange på Statens Serum Instituts kort over det danske corona-landskab.

Det var altså forventet, at incidens-tallet, som viser antallet af nye smittede per 100.000 indbygere inden for de seneste syv dage, ville passere 20 for Kolding Kolding, og det skete i weekenden.

Når tallet kommer over 20, betegnes smittetrykket som bekymrende. Og da Statens Serum Institut mandag eftermiddag opdaterede tallet, havde det taget endnu et nøk opad. Tallet ligger nu på 26 nye smittede per 100.000 indbyggere, hvor det søndag lå på 24.

- Når vi kigger på tallet, så er det ikke nogen konkret gruppe af mennesker, der er blevet smittet, men det er spredt ud over hele befolkningsgruppen. Derfor er vores indsats ikke målrettet nogen bestemt målgruppe, men mere en generel indsats, og den kører meget på kommunikation. Det gælder blandt andet omkring arrangementer, hvor vi i weekenden aflyste en koncert i midtbyen, fordi vi ikke ville kunne styre forsamlingen, siger Thomas Boe.

Kommunaldirektøren oplyser, at de ansatte i Kolding Kommune, der kan arbejde hjemmefra, er blevet bedt om at arbejde hjemme.

Annonce

Smitte kan brede sig hurtigt

Efter mandagens opdatering har Kolding Kommune nu overhalet Vejle Kommune målt på incidens. Vejle har tidligere været over 30 nye smittede per 100.000 indbyggere, men mandag faldt tallet til 23.


Når vi kigger på tallet, så er det ikke nogen konkret gruppe af mennesker, der er blevet smittet, men det er spredt ud over hele befolkningsgruppen. Derfor er vores indsats ikke målrettet nogen bestemt målgruppe, men mere en generel indsats

Thomas Boe, kommunaldirektør


Der er dog stadig et stykke vej til regionens topscorer, Fredercia, der har en incidens på 135, og i weekenden blev 800 elever på Fredericia Gymnasium hver og én testet for coronavirus. Så sent som mandag morgen blev to elever, der går i 6. klasse på en skole i Fredericia konstateret smittet med corona.

- Vi håber ikke, at det samme sker i Kolding. Men det kan jo ske. Vi har alle fulgt med i, hvordan smitten udvikler sig, og hvor hurtigt det kan gå, når der lige pludselig er en superspreder. Det er selvfølgelig noget, vi ser ind i for at undgå, at det sker, siger Thomas Boe.

Koldings naboer mod vest, Vejen Kommune, har en incidens på 16, Billund ligger på 30, mens Haderslev Kommune er helt nede på 7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce