Annonce
Trekantområdet

Smitteudbrud får nu konsekvenser på folkeskole: 14 lærere og 90 elever hjemsendt

Der er mulighed for at blive testet for corona på Thyregod Skole både fredag og søndag i tidsrummet fra 9.00 til 17.00. Begge dage holder sundhedspersonalet pause fra klokken 11.30 og tre kvarter frem. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Mindst to elever på Thyregod Skole har fået coronavirus, og det har sendt adskillige elever og lærere hjem. I det ene smittetilfælde er der tale om en mutation af den britiske coronavariant.

Thyregod: Positive coronatilfælde blandt to elever på Thyregod Skole betyder, at 14 lærere og omkring 90 elever er blevet hjemsendt. Desuden er SFO’en for de mindst blevet lukket for både morgen- og eftermiddagspasning.

Der er helt konkret tale om coronasmitte hos en elev, der går i indskolingen, og en elev fra mellemtrinnet.

Ifølge skoleleder Malene Søgaard Engelbredt er hjemsendelsen særligt omfattende, fordi der ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed i det ene smittetilfælde er tale i det en mutation af den britiske variant af coronavirus - en såkaldt "flugtvariant".

Annonce

Det kan muligvis betyde, at sygdommen er mere smitsom, og derfor er Styrelsen for Patientsikkerhed ekstra opmærksom på at udføre smitteopsporing.

Det er samtidig begrundelsen for, at ikke bare nære kontakter men også nære kontakters nære kontakter opspores.

- Grunden til, at vi måtte sende så mange børn hjem, er, at den voksne, der har været sammen med det her barn, har stået i SFO’en hele tirsdag eftermiddag, hvor vedkommende har været sammen med 36 børn. Havde det bare været den almindelig variant, så var de børn ikke også blevet sendt hjem, fortæller Malene Søgaard Engelbredt.


vi har nok talt med Styrelsen for Patientsikkerhed 20 gange i går (onsdag red.).

Malene Søgaard Engelbredt, skoleleder, Thyregod Skole


Kommunen opfordrer til test

De to smittetilfælde og de mange hjemsendelser har givet nogle travle dage travle dage på skolen, hvor der går cirka 315 elever.

- Vi har virkelig haft gang i den for at få skrevet rundt til forældrene, og vi har nok talt med Styrelsen for Patientsikkerhed 20 gange i går (onsdag red.). Der lukkede vi også vores SFO og ringede alle børnene hjem, siger Malene Søgaard Engelbredt, der glæder sig over et tæt og godt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Skolelederen fortæller desuden, at ingen af klasserne i overbygningen er påvirket af hjemsendelserne. Dog vil dele af deres undervisning foregå online, da enkelte lærere, der underviser årgangene, er hjemsendt.

Allerede onsdag oplyste Vejle Kommune, at der i Thyregod, hvor smitten har været stigende den seneste uge, er tale om en mutation af den engelske variant af coronavirus. Derfor skal de hjemsendte nu testes.

Kommunen opfordrer også alle andre borgere i både Thyregod og Give, hvor der også har været flere smittetilfælde den seneste uge, til at blive testet.

Her kan du blive testet

  • Der er i de kommende dage ekstra mulighed for at få taget en PCR-test i og omkring Thyregod og Give.
  • I Thyregod foregår det ved skolen fredag og søndag. I Vonge-Kollemorten Hallen er der både fredag og søndag mulighed for at blive podet. I Give testes der ved Ikærhallen lørdag og søndag.
  • Alle tre steder kan man blive testet uden at have bestilt tid på forhånd.
  • Fra 17. maj er der ligeledes fast mulighed for at blive testet for coronavirus i Ikærhallen i Give. Det sker hver mandag i lige uger i tidsrummet 9.00 til 17.00.
  • Lyntestningen i Huset i Give fortsætter som hidtil hver tirsdag, onsdag og fredag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce