Annonce
Aabenraa

Smitteudbrud i lokalsamfund: Breder sig som en steppebrand

Trods høje smittetal skulle Løjt Kirkeby Skole åbne på mandag for de mindste klasser. Arkivfoto: Morten Flarup
Antallet af smittede med covid-19 i Aabenraa Kommune stiger eksplosivt, og kommunen er nu i top fem over de hårdest ramte kommuner i Danmark.
Annonce

Løjt Kirkeby: I løbet af ganske få dage er antallet af smittede med covid-19 i Aabenraa Kommune eksploderet, men det får endnu ikke konsekvenser i form af skærpede restriktioner.

Tirsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at der var 17 bekræftede smittetilfælde i Aabenraa Kommune inden for de seneste syv dage. Tallet fredag lød på ikke færre end 62. Samtidig er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere nu 105,7, og det er langt over den kritiske grænse og betyder, at Aabenraa Kommune nu er i top fem over de hårdest ramte kommuner i Danmark.

Den voldsomme stigning i smittetallene skyldes hovedsageligt, at der har været et større udbrud i Boiskov Natur og Udebørnehave i udkanten af Løjt Kirkeby med den britiske variant af covid-19, hvor både børn, pædagoger og forældre er blevet smittet.

Den private børnehave er indtil videre lukket på ubestemt tid, men som det så ud fredag eftermiddag, så åbner byens skole på mandag.

Annonce

Et relativt lille sted

Fredag eftermiddag var Aabenraa Kommune nemlig i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og her var vurderingen klar.

- Det er ikke så alvorligt, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der på nuværende tidspunkt skal foretages noget som eksempelvis at lukke skolen i Løjt Kirkeby. Så smitteudbruddet kommer ikke til at påvirke åbningen af skolen på mandag, siger Tom Ahmt, der er kommunaldirektør i Aabenraa Kommune.

- Så skulle der ske en yderligere udvikling i løbet af weekenden, fortsætter han.

Kilde Statens Serum Institut. Foto: Ritzau grafik

Skolelederen på Løjt Kirkeby Skole er også klar til at åbne skolen for de mindre klasser efter vinterferien.

- Hvis jeg ikke hører andet, så åbner vi på mandag som planlagt og følger selvfølgelig retningslinjerne, siger Merete Gissel.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger er der flere af de ramte familier fra Boiskov Natur og Udebørnehave, der har ældre børn, som går i Løjt Kirkeby Skole.

- De skal naturligvis blive hjemme i isolation, siger Merete Gissel.

Annonce

SFO er også ramt

Det er ikke kun i Boiskov Natur og Udebørnehave, at man kæmper med covid-19 i Løjt Kirkeby. Fredag eftermiddag kunne Aabenraa Kommune oplyse, at et barn i Løjt Kirkeby Skoles SFO var blevet testet positiv for covid-19.

Det betød, at barnet og yderligere tre børn og fem ansatte, der defineres som nære kontakter, blev hjemsendt, og de skal nu testes efter gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

- Vi har orienteret de pågældende forældre, og vi har fulgt de retningslinjer, der er for opsporing og inddæmning af smitten, siger Rasmus Andreassen, der er skolechef i Aabenraa Kommune.


Det er ikke så alvorligt, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der på nuværende tidspunkt skal foretages noget som eksempelvis at lukke skolen i Løjt Kirkeby.

Tom Ahmt, kommunaldirektør


Selv om det ser sort ud i Aabenraa Kommune lige nu, så er der ifølge kommunaldirektøren et lille lys i mørket.

- Det er en fordel i forbindelse med at inddæmme smittespredningen, at udbruddet er sket på et relativt lille sted, siger Tom Ahmt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce