Annonce
Esbjerg

Flotte kreationer: Den Store Julebagedyst blev afgjort på Hotel Dagmar

En kirke med små bænke og julemanden og hans rensdyr lavet i glasur med tilhørende kage med blandt andet hindbærmousse og saltkaramel var en af ialt syv kager, publikum skulle smage på ved Den Store Julebagedyst på Hotel Dagmar i Ribe søndag eftermiddag. Foto: Annett Bruhn
For fjerde gang blev der søndag eftermiddag afholdt Den Store Julebagedyst på Hotel Dagmar som del af Peters Jul i Ribe, hvor kageglade gæster skulle kåre en vinder blandt velsmagende julekreationer.

Ribe: Ingefær, saltkaramel, kanelsmør og nelliker.

Alt sammen blot enkelte ingredienser i de mange flotte kager, der søndag eftermiddag var udstillet i festsalen på Hotel Dagmar, og hvor eneste krav til kagerne var, at der skulle være jul i dem.

Det var fjerde år, Peters Jul i Ribe afholdt Den Store Julebagedyst, og deltagerne diskede op med både kirker, juletræer, juleønsker med mere, og alt sammen skulle det testes af et velvilligt smagepanel i form af en fyldt festsal, der efter at have gnasket sig igennem syv kager hver skulle afgive en stemmeseddel med sin vinder.

For Linda Marie Toft fra Nordenskov var det anden gang, hun deltog i bagedysten. Denne gang med en kage, der var den store bagedyst værdig. Især pynten, hvor hun af glasur sirligt havde designet en kirke med små bænke inden i, mens julemanden med kane og rensdyr var placeret udenfor. Selve kagen var lavet af blandt andet mandelbund, hindbærmousse, choko-orange og lime, og for Linda Marie Toft var det et værk, der havde taget flere dage at kreere.

Annonce

Præmier

Førstepladsen ved julebagekonkurrencen var billetter til Bagekurset i Ribe. Andenpladsen var et gavekort til Pompei, mens tredjepladsen modtog en bog fra Bagekurset, ligesom alle deltagerne fik forklæder fra Jyske Bank.

Overdommer

- Jeg bager meget i fritiden, og ser også Den Store Bagedyst på tv, siger hun og forklarer, at hun deltog i 2016, fordi venner havde set et opslag i Ribe om konkurrencen.

- Jeg er også blevet opfordret til at stille op til bagedysten på tv, men jeg tror det er for stressende for mig. Jeg vil hellere gå og nusse om kagerne i mit køkken derhjemme, sagde Linda Marie Toft, hvis familie ved et bord i salen så ud til at være ganske godt tilfredse med både hendes og konkurrenternes kager.

For Monika Bossen fra bageriet Pompei var det andet år, hun var med som overdommer. Tidligere var det udelukkende gæsternes stemmer, der bestemte vinderen, men fordi mange venner blandt publikum kunne afgøre dysten med selv en mindre god kage, kom Monika Bossen med.

Hun sad som alle andre og smagte sig igennem de syv lokale mesterværker, og da stemmerne skulle tælles sammen, var hun helt enig med deltagerne om, hvem der var årets julemesterkagebager.

Det blev Linda Marie Toft fra Nordenskov, mens Anne Eskildsen blev nummer to foran Josephine Bertelsen på tredjepladsen.

Alle borde var fyldt op til sidste stol på Hotel Dagmar, og alle gæster skulle smage alle syv julekreationer, inden de skulle afgive deres stemme på vinderkagen. Foto: Annett Bruhn
Overdommer var Monika Bossen fra bageriet Pompei i Ribe, og efter at have smagt på alle kager var hun ganske enig med de andre gæster om, hvem der skulle kåres som vinder. Foto: Annett Bruhn
Det var anden gang, Linda Marie Toft fra Nordenskov deltog ved Den Store Julebagedyst i Ribe, og hun gjorde et flot indtryk med sin imponerende kirke i glasur. Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce