Annonce
Esbjerg

Flotte kreationer: Den Store Julebagedyst blev afgjort på Hotel Dagmar

En kirke med små bænke og julemanden og hans rensdyr lavet i glasur med tilhørende kage med blandt andet hindbærmousse og saltkaramel var en af ialt syv kager, publikum skulle smage på ved Den Store Julebagedyst på Hotel Dagmar i Ribe søndag eftermiddag. Foto: Annett Bruhn
For fjerde gang blev der søndag eftermiddag afholdt Den Store Julebagedyst på Hotel Dagmar som del af Peters Jul i Ribe, hvor kageglade gæster skulle kåre en vinder blandt velsmagende julekreationer.

Ribe: Ingefær, saltkaramel, kanelsmør og nelliker.

Alt sammen blot enkelte ingredienser i de mange flotte kager, der søndag eftermiddag var udstillet i festsalen på Hotel Dagmar, og hvor eneste krav til kagerne var, at der skulle være jul i dem.

Det var fjerde år, Peters Jul i Ribe afholdt Den Store Julebagedyst, og deltagerne diskede op med både kirker, juletræer, juleønsker med mere, og alt sammen skulle det testes af et velvilligt smagepanel i form af en fyldt festsal, der efter at have gnasket sig igennem syv kager hver skulle afgive en stemmeseddel med sin vinder.

For Linda Marie Toft fra Nordenskov var det anden gang, hun deltog i bagedysten. Denne gang med en kage, der var den store bagedyst værdig. Især pynten, hvor hun af glasur sirligt havde designet en kirke med små bænke inden i, mens julemanden med kane og rensdyr var placeret udenfor. Selve kagen var lavet af blandt andet mandelbund, hindbærmousse, choko-orange og lime, og for Linda Marie Toft var det et værk, der havde taget flere dage at kreere.

Præmier

Førstepladsen ved julebagekonkurrencen var billetter til Bagekurset i Ribe. Andenpladsen var et gavekort til Pompei, mens tredjepladsen modtog en bog fra Bagekurset, ligesom alle deltagerne fik forklæder fra Jyske Bank.

Overdommer

- Jeg bager meget i fritiden, og ser også Den Store Bagedyst på tv, siger hun og forklarer, at hun deltog i 2016, fordi venner havde set et opslag i Ribe om konkurrencen.

- Jeg er også blevet opfordret til at stille op til bagedysten på tv, men jeg tror det er for stressende for mig. Jeg vil hellere gå og nusse om kagerne i mit køkken derhjemme, sagde Linda Marie Toft, hvis familie ved et bord i salen så ud til at være ganske godt tilfredse med både hendes og konkurrenternes kager.

For Monika Bossen fra bageriet Pompei var det andet år, hun var med som overdommer. Tidligere var det udelukkende gæsternes stemmer, der bestemte vinderen, men fordi mange venner blandt publikum kunne afgøre dysten med selv en mindre god kage, kom Monika Bossen med.

Hun sad som alle andre og smagte sig igennem de syv lokale mesterværker, og da stemmerne skulle tælles sammen, var hun helt enig med deltagerne om, hvem der var årets julemesterkagebager.

Det blev Linda Marie Toft fra Nordenskov, mens Anne Eskildsen blev nummer to foran Josephine Bertelsen på tredjepladsen.

Alle borde var fyldt op til sidste stol på Hotel Dagmar, og alle gæster skulle smage alle syv julekreationer, inden de skulle afgive deres stemme på vinderkagen. Foto: Annett Bruhn
Overdommer var Monika Bossen fra bageriet Pompei i Ribe, og efter at have smagt på alle kager var hun ganske enig med de andre gæster om, hvem der skulle kåres som vinder. Foto: Annett Bruhn
Det var anden gang, Linda Marie Toft fra Nordenskov deltog ved Den Store Julebagedyst i Ribe, og hun gjorde et flot indtryk med sin imponerende kirke i glasur. Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce