Annonce
Haderslev

SMUK og pigekoret skruer op for julestemningen

Haderslev Domkirkes Pigekor giver onsdag koncert med Slesvigske Musikkorps i Kulturhus Harmonien. Billetsalget er gået så godt, at der er arrangeret en ekstrakoncert: Foto: Haderslev Domkirkes Pigekor
Totalt udsolgt til aften-koncert i Kulturhus Harmonien onsdag 18. december. Godt gang i billetsalg til ekstrakoncert klokken 17.

Slesvigske Musikkorps og Haderslev Domkirkes Pigekor forener kræfterne og skaber onsdag julestemning for alle med koncerter i Kulturhus Harmonien. Kombinationen af de to musikalske fyrtårne fra Haderslev falder i folks smag.

Billetsalget til årets julekoncert onsdag den 18. december går nemlig strygende. Alle billetter til koncerten klokken 19.30 på Harmonien er revet væk, og også til ekstra-koncerten klokken 17 er der gang i salget.

- Det bliver jul med stort J. Vi skal nok få det til at sne, lover lederen af Haderslev Domkirkes Pigekor, Thomas Berg-Juul, og forklarer, at det bliver en koncert med julemusik for enhver smag.

- Tanken er, at de to ensembler både skal lave noget sammen og hver for sig. Det giver en meget varieret koncert. Vi vil selvfølgelig synge noget fra vores julesalme-repertoire, men man kan også forestille sig en tur med ”Jingle Bells” tilsat et drys sne fra oven, siger Thomas Berg-Juul og understreger, at kombinationen af messingklang og pigesang bare er lyden af jul.

Annonce

Sjovt at samarbejde

Det er efterhånden en tradition, at SMUK får duften af æbleskiver og lyden af jul til at brede sig i Slesvigske Musikhus, mens Haderslev Domkirkes Pigekor plejer at fylde domkirken med julestemning. I år forener musikere og sangere kræfterne og fylder Kulturhus Harmonien med ægte julestemning.

- Det er altid sjovt for pigerne at arbejde sammen med et professionelt orkester. Og så er SMUK bare fantastiske at arbejde sammen med. Det har vi gjort ved flere lejligheder, siger Thomas Berg-Juul.

- Musikerne i SMUK er gode til at anerkende det, pigerne kan, og til at skabe plads og en god atmosfære omkring prøverne, så pigerne ikke føler sig udskældte, hvis tingene ikke sidder i skabet første gang, tilføjer han.

Det bliver i øvrigt netop Thomas Berg-Juul, der i samarbejde med Susanne Vibæk Svanekier dirigerer musikere og sangere, mens Alex Bødiker som konferencier guider publikum gennem programmet.

Begge julekoncerter finder sted i Kulturhus Harmonien. Koncerten klokken 19.30 er totalt udsolgt, mens der stadig er billetter til salg til koncerten klokken 17. Billetterne sælges via musikkorpset hjemmeside www.smukmusik.dk samt i biblioteket på Bispen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce