Annonce
Indland

Smukfest-formand regner med et mindre overskud

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Smukfest kommer langtfra til at leve op til sidste års rekordhøje overskud, men det bekymrer ikke formanden.

Søndag aften slutter den 40. udgave af Smukfest i Skanderborg, der endte med at blive en regnfuld affære.

Men selv om regnen har silet ned over festivalen, der lørdag nærmest forsvandt i mudder, så bekymrede det ikke publikum, der trofast troppede op foran scenerne.

Regnen har heller ikke slået talsmand for festivalen Poul Martin Bonde ud, der dog ikke forventer det store overskud.

- Nej, det kan jeg ikke forestille mig. Vi har lagt ekstra seks millioner kroner i budgettet i år på grund af jubilæet, som vi har taget af vores egenkapital.

- Og det er jo så ikke blevet bedre af alt den regn. Den udfordrer, men det er ikke essentielt. Det essentielle er, at vi står bagefter og synes, at vi har lavet den festival, vi gerne ville, siger han.

Festivalen havde sidste år et rekordoverskud på ni millioner kroner og en omsætning på 190 millioner kroner.

Dengang sparede festivalen på omkostningerne for at få råd til at flytte Bøgescenerne og gøre pladsen større, som man har planlagt i 2020.

Festivalens overskud ligger de fleste år på mellem to og fire millioner kroner. Men skulle det som ventet ende lidt lavere i år, så påvirker det ikke næste års festival.

- Næste år håber vi jo at kunne lukke et par tusind ekstra ind, siger han.

Han kalder årets festival en stor succes og fremhæver blandt andet koncerterne med Robbie Williams, Stormzy og Nik og Jay på Bøgescenerne.

Han var også imponeret af dj-duoen Den Sorte Skole, der lavede en helt særlig jubilæumsoptræden med et miks af sange fra kunstnere, som tidligere har optrådt på festivalen.

- Vi har haft unikke koncerter. Den Sorte Skoles koncert var fantastisk, og vi har lavet den bedste festivalplads nogensinde, synes jeg.

- Vejret kan vi jo ikke forudsige eller gardere os mod.

- Men vi har flis, skærver og sand stående klart, uanset om vi har brug for det eller ej. Alt det, vi gør, er for at hjælpe publikum. Så snakker vi om pengene bagefter, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce