Annonce
Kolding

Smykkefirma donerer takkearmbånd til Folkekøkkenets frivillige: Det er meget rørende, at de tænker på os

Der var stor glæde at spore hos de frivillige hos Folkekøkkenet, da Michael Nordahl (tv.) udleverede armbånd som tak for indsatsen under coronakrisen. Foto: Mads Dalegaard
Smykkefirmaet Nordahl Andersen var onsdag forbi værestedet Folkekøkkenet. Her modtog stedets mange frivillige et armbånd, som tak for indsatsen under coronakrisen.
Annonce

Kolding: Det summer af liv på den lille udendørs og overdækkede terrasse hos værestedet Folkekøkkenet på Haderslevvej, hvor en stor del af stedets 35 frivillige har taget plads ved de opstillede borde-bænke set. Årsagen til, at de alle holder en kort pause fra dagens arbejde, findes hos Michael Nordahl, der står for enden af et af bordene med et par små poser i hånden. Han er ejer af smykkefirmaet Nordahl Andersen, og han fik en idé, da coronakrisen var på sit højeste.

- Corona ramte hårdt i vores virksomhed, og vi var desværre også nødt til at afskedige medarbejdere, og mens jeg så gik og kunne arbejde hjemmefra, kunne jeg ikke lade være med at tænke på alle dem, der ikke havde mulighed for at gøre netop det. Vores sygeplejersker, læger, plejepersonale og så videre, som stod i front, da det hele lukkede ned, forklarer Michael Nordahl.

Han satte derfor gang i produktionen af cirka 12.000 armbånd, som han på vegne af virksomheden i de seneste uger har uddelt som tak til nogle af dem, der rundt om i hele landet har gjort en stor indsats under coronakrisen. Her faldt valget blandt andet på de frivillige hos Folkekøkkenet.

- Der var en af vores ansatte, som foreslog, at vi skulle kigge her forbi og give de frivillige en tak med på vejen, og det har de i den grad fortjent. I Danmark er vi ikke altid lige gode til at huske at få sagt tak, og det her er så vores måde at gøre det på, siger Michael Nordahl, inden han begynder at dele de små smykkeposer rundt til de frivillige.

Annonce

Rørende gestus

En af dem, der også har fundet vej til terrassen, og som netop har fået en smykkepose i hånden, er Betina Kristensen. Hun nærstuderer armbåndet og kigger på det lille stålemblem, hvorpå to hænder giver hinanden hånden omkranset af teksten "Hverdagens Helte - Tak".

- Puh, jeg bliver da helt rørt. Det er godt, at jeg lige har en kind, jeg kan bide lidt i, så det ikke bliver for meget, siger Betina Kristensen smilende.

Hun har været frivillig først hos Værestedet Regnbuen igennem de seneste mange år, og nu hos Folkekøkkenet, hvor hun har fast vagter to gange om ugen.


Jeg synes, det er meget rørende, at der er nogen, der tænker på os på den måde. Vi er jo frivillige her for at gøre en forskel for andre, og det er også nok for os, at vi ser taknemmeligheden i øjnene på de mennesker, der kommer her, men det er virkelig en meget fin gestus.

Betina Kristensen


- Jeg synes, det er meget rørende, at der er nogen, der tænker på os på den måde. Vi er jo frivillige her for at gøre en forskel for andre, og det er også nok for os, at vi ser taknemmeligheden i øjnene på de mennesker, der kommer her, men det er virkelig en meget fin gestus. Det betyder alligevel noget, at nogen har lyst til at anerkende os, for det arbejde vi gør, siger Betina Kristensen.

Annonce

Coronatiden for udsatte

De forgangne måneder har været hårde for både de frivillige og brugerne af Folkekøkkenet. Stedet fik ny placering på Haderslevvej tilbage i starten af marts og samlede flere forskellige grupper af udsatte borgere i byen samme sted, kort inden corona lukkede landet ned.

- Det har været en kaotisk periode, hvor der hele tiden var nye regler, vi skulle forholde os til, og det var svært for nogle af brugerne at forstå, at de kun i løbet af en periode på to timer måtte komme her og få udleveret mad og injektionsværktøjer. De har ikke måtte opholde sig her i længere tid, forklarer Betina Kristensen.

Håndtrykket er valgt som motiv på armbåndene, fordi det symboliserer måden hvorpå vi normalvist ville hilse og sige tak til hinanden på. For Betina Kristensen (th.) var det meget rørende at modtage armbåndet, hvorpå der også står "Hverdagen Helte - Tak". Foto: Mads Dalegaard

I takt med at landet begyndte at åbne igen, blev det dog gradvist også muligt for brugerne igen at anvende lokalerne, men åbningstiderne er dog fortsat begrænsede.

- Det har været rigtig godt, at der igen er kommet liv her. Det er bare et enormt vigtigt samlingspunkt for de udsatte i byen, siger Betina Kristensen, mens hun kigger nærmere på armbåndet, som hun stadigvæk står med i hånden.

- Det symboliserer noget rigtig fint, og jeg kommer helt sikkert til at have det på til hverdag, siger hun.

Om Folkekøkkenet

Folkekøkkenet er et omsorgstilbud rettet mod byens socialt truede borgere, eksempelvis udstødte, ensomme, langvarige kontanthjælpsmodtagere eller førtidspensionister og hjemløse, som har et misbrug af alkohol, hash eller piller.

Formålet er at hjælpe den enkelte til at få et bedre liv, og vi giver hjælpen ud fra den enkeltes egne ønsker og behov.

I Folkekøkkenet kan den enkelte indtage et billigt og ernæringsrigtigt måltid mad. Udover Folkekøkkenet indebærer tilbuddet opsøgende arbejde på gaden, på byens drikkesteder og i hjemmet.

Der er cirka 35 frivillige i Folkekøkkenet i øjeblikket.

Foruden at donere en del af armbåndene kan de også købes på Nordahl Andersens hjemmeside. En del af overskuddet fra salget går til at støtte arbejde i Burkina Faso. Foto: Mads Dalegaard
Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce