Annonce
Vejen

Smykkefund på en mark i Lintrup

Kender du, eller er du, ejeren af dette sølvsmykke - en spiseske, der er lavet om til smykke, hvor der i skaftet er indgraveret ”M & N.A. 27/4 1924? Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Natten til den 25. december blev der begået indbrud et sted i Vejen Kommune. Tyvekoster fra indbruddet er siden blevet fundet på en mark.

Natten til den 25. december blev der begået indbrud et sted i Vejen Kommune. Tyvekoster fra indbruddet er siden blevet fundet på en mark.

Vejen Kommune: Hvem er M. og N.A., som blev gift den 27. april 1924? Dette spørgsmål vil Syd- og Sønderjyllands Politi meget gerne have svaret på.

- Mangler du et sølvarmbånd - en spiseske, der er lavet om til smykke, hvor der i skaftet er indgraveret ”M & N.A. 27/4 1924", spørger politikommissær Morten Alslev.

Sammen med en række andre genstande er sølvsmykket blevet fundet på en mark i Lintrup. Politiet formoder, at der er tale om genstande, som stammer fra indbrud i Syd- og Sønderjylland i julen, men indbruddet kan også være sket på et andet tidspunkt og i en anden politikreds.

Annonce

Flere tyvekoster

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser samtidig ejerne af et brunt smykkeskrin og en brun lædertaske mærket Granite, der indeholder halskæder, øreringe, brocher, armbånd m.m. Sølvarmbåndet lå også i lædertasken

Smykkeskrinet, lædertasken og smykkerne blev fundet den 25. december på en mark i Lintrup i Vejen Kommune sammen med en række andre genstande, der stammede fra et indbrud i kommunen natten til den 25. december.

Borgere, som kan genkende de fundne genstande, kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 114. Ved henvendelser beder politiet om, at man oplyser journalnummeret: 3300-83968-00216-19.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

FEJL RETTET 23. FEBRUAR KL. 8.30: Der stod, at klimaloven har som mål i 2030 at halvere CO2-udledningen i forhold til 1990. Målet er en 70 procents reduktion. Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 skal have reduceret udledningen af CO2 med 70 procent i forhold til 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce