Annonce
Varde

Smykker af guld eller sølv og gamle mønter efterlyses i Varde

Holstebro Auktioner laver vurderingsarrangement i Varde, hvor man leder efter gamle mønter, sedler eller smykker af guld eller sølv. PR-foto

Varde: Holstebro Auktioner turnerer rundt i landet og indsamler mønter, pengesedler samt guld og sølv til deres store auktioner, og lørdag 28. september foregår det på Hotel Arnbjerg i Varde kl. 10-15.

Her kan alle komme med den gamle mønt- eller seddelsamling eller bedstemors gamle guldkæde og få en uforpligtende vurdering. Efterfølgende kan Holstebro Auktioner også tage tingene med hjem og sætte det på en af efterårets store auktioner.

På vurderingsdagen kommer mønt-vurderingsmand Finn Andersen, som gennem et helt liv har arbejdet med mønter og pengesedler, for at vurdere folks samlinger.

Vurderingsmand Casper Hansen, der har 25 års erfaring, vurderer smykker og sølvtøj.

Guld- og sølvpriserne er på det højeste siden 2012. Blandt andet derfor oplever Holstebro Auktioner stor efterspørgsel på guldsmykker, men også danske designersmykker af Hans Hansen, Georg Jensen, Bent Knudsen, Ole Lynggaard med flere handles på auktion, oplyser Holstebro Auktioner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce