Annonce
Tønder

Snart åbner formidlingsstation ved Højer Mølle og Marskstien

Snart åbner Tøndermarskinitiativets formidlingsstation i Højer. På åbningsdagen er der blandt andet mulighed for at komme ud på en guidet tur i Tøndermarsken. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Formidlingsstationen Højer Mølle bliver tøndermarskens største informationscenter. Stationen åbner med taler, mad og mulighed for en gåtur.

Højer: Fredag 16. august klokken 13 åbner formidlingsstationen Højer Mølle i Møllegade 13 i Højer. Den er blevet til i samarbejde mellem Tøndermarsk Initiativet og Museum Sønderjylland.

Det bliver Tøndermarskens største informationscenter, hvor man kan blive klædt på til at forstå det unikke naturområde.

Klokken 13 er der taler af borgmester Henrik Frandsen, direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk, direktør i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Henrik Tvarnø, direktør i Museum Sønderjylland, Henrik Harnow, og formand for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd.

Klokken 14 kan man smage lokale fristelser bestående af saft og mousserende frugtvin og kanapéer med tøndermarskens vilde fødevarer. Hertil håndlavede fyldte chokolader med lokale urter. På samme tid åbner udstillingerne.

Annonce

Guidede vandreture

På åbningsdagen tilbyder formidlingsstationen Højer Mølle desuden to forskellige guidede vandreture.

Begge viser hver især Tøndermarsken med de menneskeskabte anlæg, der har formet landskabet og som sammen med pumpestationer og sluser sikrer marskens fortsatte beståen. Det er grøn skisløjfe på fire kilometer, og rød skisløjfe på 9,5 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce