Annonce
Vejen

Snart er det slut: Butikken lukker ved årsskiftet

Skiltene på vinduerne til butikken afslører, at der er taget hul på ophørsudsalget hos Cykelsmeden i Rødding. Toni og Poul Christensen har valgt at lukke forretningen den 31. december. Poul Christensen fortsætter dog på værkstedet med at reparere cykler. Foto: Dorthe Andresen
Toni og Poul Christensen, indehaverne af Cykelsmeden i Rødding, har valgt at lukke forretningen ved årsskiftet. Poul Christensen vil dog fortsætte med at reparere cykler på værkstedet.
Annonce

Rødding: - Jeg vil helst ikke være pensionist, for de får så travlt, og det gider jeg ikke. Så hellere være halvgammel og lave lidt.

Sådan siger 70-årige Poul Christensen, der sammen med hustruen 66-årige Toni har haft forretningen Cykelsmeden på Østergade i Rødding siden 1. november 1993.

Men snart er det slut. I hvert fald med forretningen. Den bliver lukket pr. 31. december - og derfor er der allerede nu skilte med "ophørsudsalg" på vinduerne.

- Vi vidste allerede, da vi gik ind i 2020, at det her skulle være det sidste år, siger Toni Christensen.


Jeg vil helst ikke være pensionist, for de får så travlt, og det gider jeg ikke. Så hellere være halvgammel og lave lidt.

Poul Christensen, indehaver af Cykelsmeden i Rødding


Helt slut bliver det dog ikke, for Poul Christensen vil - for at undgå at blive en travl pensionist - fortsætte arbejdet på værkstedet.

- Jeg vil ikke gerne slippe det helt, for vi har mange gode kunder, som jeg gerne vil passe, siger Poul Christensen.

Annonce

Stadig hjælp at hente

Så har man efter årsskiftet en cykel, der trænger til en hjælpende hånd, så er der altså ingen grund til at fortvivle.

- Så kan man ringe til os og bestille tid eller sætte cyklen med en besked i postkassen om, hvad der skal laves, siger Toni Christensen, der ikke har lagt store planer for, hvad hun skal lave, når forretningen bliver lukket.

- Jeg vil ikke være bundet til enten det ene eller andet, siger Toni, der dog regner med, at der bliver endnu mere tid til at være sammen med børnebørnene, som de har syv af i alt i alderen fra 20 år og helt ned til fire uger gammel.

- Men ellers har vi ikke snakket om, hvad vi skal lave. Vi skal måske ud og opleve Danmark og se, hvad vi har herhjemme. Men vi vil bedre kunne tage et par dage væk, siger Toni Christensen, der dog er sikker på, at der er én ting, hun vil komme til at savne, når hun ikke længere skal være i butikken.

- Vi har jo været vant til at have kontakt til kunderne hver dag. Det kommer jeg til at mangle.

Annonce

Lotterierne flytter

Udover at sælge cykler i flere varianter og cykeludstyr, så har Toni og Poul Christensen også været salgssted for både Varelotteriet og Landbrugslotteriet.

De kunder, der har lodder i begge lotterier, skal dog heller ikke fortvivle. For salgsstedet bliver i Rødding.

- Vi har været så heldige, at Quintus overtager både Varelotteriet og Landbrugslotteriet fra 1. januar, fortæller Poul Christensen, der med kun værkstedet får sluttet cirklen som cykelsmed.

- Ja, jeg kommer til at slutte, som jeg begyndte - med et lille værksted, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce