Annonce
Nordtyskland

Snart er hver fjerde vaccineret mindst en gang

Nu går det efterhånden rigtig hurtigt med at vaccinere på både vaccinecentrene og hos de privatpraktiserende læger. I modsætning til Danmark anvender Tyskland fortsat midlet fra Astrazeneca.

FLENSBORG: Snart er en fjerdedel af befolkningen i Slesvig-Holsten helt eller delvist beskyttet mod smitte med coronavirus. Helt nøjagtig har 671.486 personer fået mindst et prik. 210.273 har fået begge doser. Det oplyser Robert Koch Instituttet i Berlin, der er Tysklands nationale centrum for overvågning og bekæmpelse af smitsomme sygdomme.

Delstaten har omkring 2,8 millioner indbyggere.

I Slesvig-Flensborg Amt og Flensborg Kommune ser det efterhånden også godt ud. Frem til mandag blev der givet første vaccination til 6670 nye personer i kommunen og amtet. Her er 22,9 procent af de i alt de i alt 291.320 indbyggere efterhånden vaccineret med første dosis, mens godt 7,6 procent har fået begge stik. Det skriver Flensburger Tageblatt.

Annonce

De lokale tal skal dog tages med det forbehold, at det står enhver indbygger frit for at lade sig vaccinere over alt i Slesvig-Holsten. Skulle en borger i Pinneberg ved grænsen til Hamborg være meget icvig efter at blive vaccineret, kan vedkommende i teorien tage turen helt til Flensborg, hvis der skulle være en ledig tid på byens vaccinationscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce