Annonce
Esbjerg

Snedker tror på rød sejr trods måling

Socialdemokratiet går flot frem i ny meningsmåling, men ifølge Jysk Analyse opnår rød blok ikke borgmesterposten. Spidskandidat John Snedker tror dog fortsat på rød sejr og sår usikkerhed om Dansk Folkepartis tilhørsforhold.

Esbjerg Kommune: Med en fremgang fra 26 procent til knap 31 procent af stemmerne står Socialdemokraterne ifølge Jysk Analyses meningsmåling for JydskeVestkysten til et flot valgresultat den 21. november og går fra ni til 11 mandater.

Som bekendt skal der 16 mandater til at kunne gribe magten i Esbjerg Byråd, hvor der er 16 pladser, men selv om blå blok samlet set - Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti - kan mønstre i alt 17, tror Socialdemokratiets borgmesterkandidat, John Snedker, stadig på rød sejr.

- Jeg tror, vi belønnes for vores politiske dagsorden på dagpasning, skoler, udsatte børn og de ældre, og samtidig skal man huske på, at rigtig mange vælgere stadig er i tvivl. Vi kæmper til det sidste, og jeg tror på, at vi gennem valgkampen den sidste uge vil skaffe de fornødne mandater til, at rødt valgforbund går ud som vinder. Det kan stadig ske, siger John Snedker.

Er DF blå eller rød

Samtidig sår John Snedker tvivl om, hvorvidt de to afgørende Dansk Folkeparti-mandater kan henregnes til blå blok:

- Jeg vil godt tillade mig at så tvivl om, hvorvidt DF i virkeligheden er en del af blå blok, når vi kommer til valgnatten. Efter det, jeg har hørt på vælgermøderne fra DF, tyder det i retning af et værdifællesskab med det, vi går til valg på i vores valgforbund, siger Snedker.

Så du bejler til Dansk Folkeparti - kan DF være parlamentarisk grundlag for et valgforbund, der består af S, SF, Enhedslisten, Alternativet og De Radikale?

- Jeg bejler ikke til Dansk Folkeparti. Det eneste, jeg siger, er, at det ikke er sikkert, at Dansk Folkeparti er en del af blå blok og kan regnes med i konstitueringen. Jeg sår bare tvivl om, hvor DF reelt står, siger John Snedker.

Annonce

Ikke urolig

Formanden for Dansk Folkeparti, Freddy Hyldgaard, siger til JydskeVestkysten, at DF er i valgforbund med blandt andre Venstre, men har sin egen borgmesterkandidat i Olfert Krog, og at partiet går efter at få mest muligt ud af sine mandater under konstitueringen på valgnatten. Imidlertid er det vanskeligt at forestille sig, at DF kan få mere ud af at forhandle med S end med V, hvad angår politiske poster.

Jesper Frost Rasmussen virker ikke urolig, da han blive konfronteret med DF-formandens kommentar:

- Jeg forventer da, at Dansk Folkeparti lever op til aftalen i valgforbundet, hvor man peger på den borgmesterkandidat, der har flest mandater bag sig. I øvrigt er jeg sikker på, at vi kan finde hinanden i et godt og konstruktivt samarbejde, lyder det fra Venstres borgmesterkandidat.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce