Annonce
Livsstil

Sneen falder fredag: Her kan du møde nissepigerne med gratis julebryg

Den første julebryg bliver leveret klokken 20.59. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011
Julenisserne fra Tuborg ændrer hvert år deres rute. Få overblikket over, hvor du kan møde dem i år i kortet her.

Når klokken slår 20.59 fredag aften, falder sneen - ganske som den plejer ved denne tid. Her taler vi selvfølgelig om den sne, der kommer på flaske.

1. november er det nemlig J-dag, og traditionen tro drager Tuborgs julenisser på tur med gratis smagsprøver på årets julebryg.

Hvor de kommer på besøg i år kan du se på kortet her på siden. Ruten ændrer sig nemlig fra år til år, så ikke alle byer får besøg hvert år. I år er der for eksempel ingen udsendte julenisser i Viborg.

- Vi vælger typisk stederne, så de ligger tæt på hinanden, og vognene dermed ikke skal køre så langt. Derfor vil der nogle år være nogle byer, der ikke får besøg, men så gør de måske næste år, forklarer Kasper Elbjørn, der er informationschef ved Carlsberg Breweries A/S.

Ruterne bliver typisk tilrettelagt, så der kan nås så mange stop som muligt på de tre timer, hvor vognene ruller. Når klokken slår midnat er det nemlig slut.

Til den tid skulle nisserne gerne have uddelt omkring 32.000 flasker Tuborg Julebryg - men kun én snebajer per gæst, og kun til folk over 18 år.

Annonce

J-dag 2019

442 barer og restauranter er på besøgslisten i år, fordelt på i alt 61 ruter.

22 lastbiler og 36 busser er i sving - og tre af ruterne foregår til fods.

350 nisser er med på tur og hver vogn har én overnisse på hver vogn.

1 øl per mand - to kasser per beværtning.

Der bliver uddelt i alt omkring 32.000 flasker Tuborg Julebryg samt 25.000 nissehuer.

”Drik Med Respekt” logoet forefindes på alle lastbilerne på alle ruter.

Drik med respekt

Fredag aften tegner dermed til at blive en fest - ikke mindst for de omkring 350 nisser og overnisser.

- For os er det her Tuborgs juleaften, og vi gør en dyd ud af at fastholde denne juletradition i en tid hvor mange andre traditioner er blevet farveløse eller helt forsvundet. Vi har løbende tilpasset J-dag, så traditionen passer til tidsånden og til vores værdier, men målet med J-dag er stadig at markere, at julen er på vej, fortæller Kasper Elbjørn.

Det er en populær tjans at være julenisse på en af vognene under J-dag. Langt de fleste af nisserne er medarbejdere, men enkelte steder bliver der fyldt op med gode venner af Tuborg.

- Vi bruger næsten ikke event bureauer længere, og alle nisser er orienteret om at opfordre til at drikke med respekt, for vi vil hellere sælge en øl mindre og have en glad ven mere, pointerer informationschefen.

Den første julebryg bliver leveret klokken 20.59. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce