x
Annonce
Billund

Snevejret koster Billund Kommune 300.000 kroner om dagen

Der bliver onsdag arbejdet hård for at holde vejene rundt omkring i Billund Kommune fri for sne, så trafikken kan fungere nogenlunde normalt. Foto: Annette Bruun Jarl.

Hos Park og Vej i Billund Kommune arbejder de hårdt for at holde vejene nogenlunde farbare trods det voldsomme snevejr. Det er et arbejde, som anslået koster cirka 25.000 kroner i timen.

Billund Kommune: Det tykke lag sne, der har lagt sig, er muligvis flot - og det er også dyrt. Billund Kommune har alt materiel ude at køre i et forsøg på at holde vejene farbare, og på den måde bliver snevejret en stor omkostning for skatteborgerne.

Christian Iversen, som er driftsleder i Park og Vej i Billund Kommune, vurderer, at det koster i omegnen af 25.000 kroner i timen at holde alt materiel kørende. Da snerydningen begyndte klokken tre natten til onsdag, og da medarbejderne som udgangspunkt holder fyraften klokken 15, kommer snevejret hurtigt til at koste 300.000 kroner om dagen.

- Vi skulle have haft personalemøder i dag (onsdag, red.), men det er aflyst, for vinteren har førsteprioritet. Vi kører ikke hjem igen, før tingene er i orden, lover Christian Iversen.

Annonce

Uanset, hvor længe snevejret bliver ved, skal vi nok sørge for, at tingene er i orden.

Christian Iversen, driftsleder, Park og Vej

Vejene bliver ryddet

I Billund Kommune er det kommunen selv, som står for rydningen af omkring halvdelen af vejene, mens den anden halvdel er udliciteret til private selskaber. Vejene er prioriteret, så de mest trafikerede veje bliver ryddet i døgndrift, mens andre kun bliver ryddet i dagtimerne. Vejene i den laveste kategori bliver kun ordnet i undtagelsestilfælde.

Christian Iversen garanterer dog, at vejene rundt omkring i kommunen nok skal blive holdt farbare, så trafikanterne kan komme frem.

- Uanset, hvor længe snevejret bliver ved, skal vi nok sørge for, at tingene er i orden, lover han.

Har kørt meget salt ud

Sneen faldt onsdag morgen og formiddag stadig over Billund Kommune, og det var derfor nødvendigt for snerydderne at køre flere gange på de samme steder for at holde vejene fri.

Det er dog ikke første gang i år, at vinteren melder sin ankomst. Den har været faktisk mere til stede, end de fleste har været klar over.

- Vi har kørt en del salt ud i år. Lige nu er problemet sne, som er mere håndgribeligt at se på, men vinteren har faktisk vist flere tænder, end mange går og tror. Vi har haft mange udkald på saltruter i år, siger Christian Iversen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce