Annonce
Aabenraa

Social- og sundhedshjælpere skal til eksamen online

Det ser hyggeligt ud, men uddannelsesleder Ulla Martens og hendes kolleger på Sosu Syd har haft en travl måned i hjemmekontorerne, og det lykkedes at flytte både undervisning og eksamen for flere hundrede elever over på platforme på internettet. Privatfoto
Sosu Syd i Aabenraa klædte lynhurtigt om til virtuel undervisning og online-eksamen. Torsdag 2. april overleveres et hold på 39 nyeksaminerede sosu-hjælpere til sundheds- og plejesektoren.
Annonce

Aabenraa: Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa er på kort tid gået fra holdundervisning til virtuel uddannelse og online-eksamen for flere hundrede elever. Torsdag 2. april skal 39 nye social- og sundhedshjælpere således til afsluttende eksamen. Det foregår som en videokonference.

- Vi håber at kunne vende tilbage til almindelig undervisning og normal eksamen, når restriktionerne ophæves. Det vigtigste lige nu er, at vi holder det gode flow og får vores social- og sundhedselever igennem uddannelserne, så de kan komme ud at arbejde i sundheds- og plejesektoren, hvor der er kritisk brug for dem, fastslår uddannelsesleder Ulla Martens i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af marts reagerede Folketinget hurtigt på corona-problematikken ved at vedtage den nødlov, som giver uddannelsesstederne mulighed for at omlægge til hjemmeundervisning og eksamen på nettet.

Annonce

2081 elever

Ifølge uddannelsesleder Ulla Martens er der den mangel i den virtuelle undervisning, at nogle af de praktiske øvelser må vente til senere. Eleverne har jo ikke lifte, hospitalssenge, spiserobotter og den slags derhjemme. Social- og sundhedshjælperne, som udklækkes torsdag, nåede igennem pensum på skolen, før corona-pandemien ramte. De senere hold vil også få den undervisning, de har krav på. Skolen bytter blot lidt om på rækkefølgen i læreplanerne, fortæller Ulla Martens:

- Det er vi i fuld gang med at forberede, og så snart Danmark meldes uden for farezonen, og eleverne er tilbage på skolen, tager vi fat på at give dem de dele af pensum, de har til gode, siger hun.

På landsplan skal 2083 elever på social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelse færdiggøre deres uddannelser frem til juli. Så længe det er umuligt at møde fysisk op til eksamen, vil tilbuddet om virtuel eksamen være gældende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce